Notícies

Finalitzen les obres de restauració de la torre de les Hores del conjunt medieval de Peratallada

Foto : Foto: Ajuntament de Forallac

El projecte de reforma, desenvolupat en tres fases, l'ha elaborat el Servei de Monuments de la Diputació de Girona, que hi ha fet també una aportació total de 83.990 euros

Aquest dimecres, una comitiva encapçalada pel diputat i alcalde de Forallac, Josep Sala, ha visitat aquesta edificació històrica

Els treballs de restauració de la torre de les Hores ja estan enllestits. Les actuacions, que van començar el 2017, permetran fer visitable aquesta edificació, una de les més emblemàtiques del conjunt medieval de Peratallada, que es trobava força malmesa.

El diputat de la Diputació de Girona i alcalde de Forallac, Josep Sala, ha encapçalat una comitiva que aquest dimecres al matí hi ha fet una visita. També hi han assistit el cap del Servei de Monuments de la Diputació de Girona, Lluís Bayona; el regidor de Patrimoni de Forallac, Carles Frigola i l'arquitecte municipal, Josep Antoni Hidalgo. 

El projecte de reforma l'ha elaborat el Servei de Monuments de la Diputació de Girona i s'ha desenvolupat en tres fases. L'import total ha estat de 128.088 euros, la majoria dels quals ha aportat la Diputació de Girona (83.990 euros). La resta han anat a càrrec de l'Ajuntament de Forallac (22.363) i la Generalitat de Catalunya (21.735). 

La intervenció ha dotat la torre d'una nova escala metàl·lica interior que permet observar la imponent estructura constructiva i pujar fins al campanar. També s'ha reproduït el terra del pis central, que havia desaparegut, aprofitant els forats existents a les parets originals, on s'han encabit un altre cop bigues de fusta. Això possibilitarà gaudir ara de la visió de les espitlleres en disposició radial, que fins ara estaven tapades. 

A la part superior, s'ha retirat la coberta de l'edifici i se n'ha col·locat una de plana per poder-hi habilitar un mirador al conjunt del nucli antic. Finalment, l'ull de l'escala s'ha protegit i s'han reparat les peces que fan funcionar la maquinària del rellotge, una peça mecànica del segle XIX que ha quedat visible a la planta superior. 

Totes aquestes actuacions permetran donar a conèixer als veïns del municipi i als visitants com funcionava una torre de defensa medieval. A més, des de dalt, es pot gaudir d'una vista immillorable del poble, fet que convertirà la torre de les Hores en un important atractiu turístic.