Notícies

La participació als XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local creix i supera el centenar de treballs i de participants

Foto : La participació als XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local creix i supera el centenar de treballs i de pa

Els guardons, dotats amb 8.000 euros, estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Aquesta és la tercera edició més concorreguda de la història dels guardons, amb 102 propostes presentades per 118 persones

La cerimònia d'entrega dels premis tindrà lloc el dijous 25 de febrer, a les 8 del vespre, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona



La dotzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'ha convertit en la tercera més concorreguda des que es van crear els guardons, tant en nombre de treballs presentats (102) com de participants (118). Aquestes xifres han crescut de manera molt notable respecte de les dues edicions anteriors: en la passada edició es van presentar 69 treballs i hi va haver 82 participants, i en la desena, 55 treballs i 51 participants.  

La categoria que ha registrat més participació ha estat la de premsa, que ha rebut 42 treballs, presentats per 46 periodistes; hi segueix la de fotografia de premsa, amb 30 treballs, que han estat presentats per 12 professionals. 

La categoria de comunicació institucional ha batut el rècord de participació, amb 11 propostes i 18 participants. Al Premi Miquel Diumé al millor treball en ràdio hi opten 7 programes, realitzats per 18 persones, mentre que a la categoria d'informació digital s'hi han presentat 5 propostes, elaborades per 7 participants. Finalment, hi ha 4 treballs, elaborats per 10 persones, que opten al premi al millor projecte de comunicació periodística; i 3 programes de televisió, realitzats per 7 participants.

Totes les categories dels Premis estan dotades amb 1.000 euros, llevat de la del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros. 

Les xifres de participació d'aquesta edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local són les següents: 

Premsa: 42 treballs de 46 autors
Fotografia: 30 treballs de 12 autors
Comunicació institucional: 11 treballs de 18 autors
Ràdio: 7 treballs de 18 autors
Informació digital: 5 treballs de 7 autors 
Projecte de comunicació periodística: 4 treballs de 10 autors
Televisió: 3 treballs de 7 autors

Els noms dels guanyadors dels XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local es faran públics en el transcurs de l'acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 25de febrer, a les vuit del vespre, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona. 

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local tenen com a objectiu reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat informativa en qualsevol format, àmbit i estructura. 

Novena Setmana dels Rahola
La Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la biblioteca pública Carles Rahola i la Universitat de Girona, estan preparant la novena Setmana dels Rahola, prèvia al lliurament dels guardons. S'està treballant en una programació amb la màxima qualitat, que inclourà diversos actes públics centrats en la comunicació i l'actualitat, i que es presentarà a principis del mes de febrer, sempre tenint en compte l'evolució de la pandèmia i les recomanacions de les autoritats sanitàries.