Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Mediambiental Xatrac

Urb. Font de Sant Llorenç (bústia 39)
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 670293265
Fax:
educacio@lacasadelmar.cat
www.xatrac.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

El mar ve a l'escola


Descripció breu:

El mar ve de visita a l'escola! Mitjançant organismes vius, col·leccions d'organismes secs i material de laboratori, ens transformarem en biòlegs marins i descobrirem tot allò que s'amaga sota l'aigua sense moure'ns de classe.


Lloc o equipament:

L'activitat es desenvoluparà a l'aula o laboratori dels centres escolars


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona a les activitats seleccionades realitzades per escoles o instituts de les comarques de Girona és de fins al 70 % del preu, un màxim de 2,50 €/alumne per a les activitats de matí, 1,50 €/alumne per a les activitats de tarda i 4 €/alumne per a activitats de dia sencer (matí i tarda).


Objectius:

1. Conèixer de primera mà els organismes que viuen al mar; 2. Apropar el medi marí a les escoles; 3. Conscienciar sobre el respecte cap al medi natural; 4. Conèixer les adaptacions dels organismes marins; 5. Aprendre a identificar espècies fent servir una clau dicotòmica; 6. Descobrir els microorganismes que poden habitar en una gota d'aigua de mar; 7. Fomentar el pensament crític; 8. Fomentar el treball en equip.


Descripció de l'activitat:

L'activitat està adaptada per a tots tres cicles d'educació primària, fet que implica petites variacions en els conceptes explicats i la metodologia emprada per tal d'adaptar-la al nivell en qüestió. Aproparem els alumnes als ecosistemes marins fent-los passar per tres estacions: «Els més petits», on observarem amb lupes binoculars els microorganismes que es troben entre les algues i n'analitzarem les característiques; «Col·leccions seques», on identificarem restes d'organismes secs aprenent a fer servir una clau dicotòmica; i «Memory», on aprendrem els noms científics de diferents algues a través d'un joc a cegues.


Materials utilitzats:

Safates, pipetes Pasteur, pinces, lupes binoculars, organismes marins vius, col·leccions seques d'organismes marins, gel, oxigenador, plaques de petri i fitxes per a cada estació.


Mecanismes d'avaluació:

Una vegada finalitzada l'activitat, la Diputació lliura una enquesta de valoració als professors i Xatrac en lliura una altra als monitors. L'equip educatiu es reuneix per valorar i avaluar els resultats de les enquestes sobre l'activitat realitzada pel que fa a l'organització, els continguts, la metodologia i els materials. S'obre una fitxa d'observacions en la qual es recullen els aspectes que cal millorar.


Observacions:

En cas de no disposar de laboratori, l'activitat es pot adaptar sense problemes a una aula normal. Només és necessari poder dividir-la en 3 espais i tenir un endoll disponible.