Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677518
Fax: 972501666
difusio@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El Teatre-Museu Dalí, l'obra d'un geni


Descripció breu:

El surrealisme i les imatges amagades esdevenen l'eix d'una visita a partir de la qual descobrirem els enigmes que amaga l'obra surrealista més gran del món: el Teatre-Museu Dalí. Es tracta d'una visita poc convencional que pretén apropar l'obra de Salvador Dalí als adolescents d'una manera informal i lúdica, però sense oblidar el vessant acadèmic i formatiu. La visita es completa amb la realització d'un cadàver exquisit, activitat que té lloc a la terrassa exterior del Museu. En cas de mal temps, es lliurarà un equip d'activitats per fer-lo al centre.


Lloc o equipament:

Teatre-Museu Dalí de Figueres. Itinerari artístic per les sales Escenari, Tresor, Peixateries, Pati Cadillac, Mae West i Palau del Vent.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

Entre 1 hora i quart i 1 hora i trenta minuts.


Preu/alumne original:

11 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

8.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer un dels artistes catalans més importants de la història; 2. Aproximar-se a l'obra de Dalí mitjançant l'observació i la participació; 3. Analitzar i interpretar una obra d'art; 4. Fomentar el plaer d'observar, conèixer i descobrir una obra d'art; 5. Respectar l'entorn artístic i humà.


Descripció de l'activitat:

El surrealisme i les imatges amagades esdevenen l'eix d'una visita a partir de la qual descobrirem, de manera lúdica, els enigmes que amaga l'obra surrealista més gran del món: el Teatre-Museu Dalí. Es tracta d'una visita poc convencional que pretén apropar l'obra de Salvador Dalí als adolescents d'una manera informal i lúdica, però sense oblidar el vessant acadèmic i formatiu. Es tracta també de desmitificar la rigidesa dels museus i facilitar a l'alumnat la comprensió de l'art contemporani. La visita es completa amb la realització d'un cadàver exquisit, activitat que té lloc a la terrassa exterior del Museu. En cas de mal temps, es lliurarà un equip d'aquesta activitat per realitzar-la al centre.


Materials utilitzats:

Selecció d'obres del Museu, selecció de fotografies de l'arxiu d'imatges de la Fundació Dalí i recull de textos propis de l'artista.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

1. La visita, adreçada a alumnat d'ESO i de cicles formatius, té una durada determinada i preveu un itinerari de manera que s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem oferir-los. No es pretén ensenyar tot el Museu en una sola visita; 2. Es tracta d'una visita de descoberta de l'artista i del Museu, i es recomana com a activitat prèvia a la realització d'un treball sobre Salvador Dalí; 3. No s'acceptaran més de 4 grups per escola i dia; 4. Les visites s'hauran de realitzar de novembre a febrer (ambdòs inclosos); 5. Per a més informació, vegeu Educa Dalí a www.salvador-dali.org.