Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

VOCONTIS Arqueologia i Cultura

Rambla de Recolons, 37
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 675411601
Fax:

www.vocontis.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El foc a la prehistòria


Descripció breu:

Iniciarem l'activitat al nostre centre amb una petita exposició en què coneixerem les primeres evidències de la presència del foc a la vida de les comunitats prehistòriques, les seves utilitats, la seva importància i les diferents tècniques per fer-ne. Seguidament, tot el grup es desplaçarà a un espai obert on l'arqueòleg farà foc amb arc i els alumnes podran posar en pràctica les seves habilitats i provar de fer-ne ells mateixos.


Lloc o equipament:

Centre de formació de VOCONTIS Serveis Culturals, al c/ Termes Romanes, 23, de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 hores, aproximadament.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. D'una manera pràctica, acostar l'arqueologia prehistòrica als nens i nenes, i fer-los partícips del coneixement que en tenim. 2. Complementar la comprensió dels continguts treballats a l'aula i fomentar el treball en equip, el respecte envers el company, l'empatia i la paciència, a més de prendre consciència de la necessitat de conservar, respectar i protegir el patrimoni cultural i arqueològic.


Descripció de l'activitat:

Al centre de formació de VOCONTIS Serveis Culturals, amb l'ajuda d'un projector, es farà una introducció que parlarà sobre les primeres evidències de la presència del foc a la vida de les comunitats prehistòriques, les seves utilitats, la seva importància i les diferents tècniques existents per fer-ne. A continuació, tot el grup es desplaçarà a un espai obert on l'arqueòleg farà foc amb arc i els alumnes podran posar en pràctica les seves habilitats per provar de fer-ne ells mateixos.


Materials utilitzats:

Projector d'imatges, imatges de dibuixos originals sobre paper plastificat, matèria primera: arc, pals, fustes, espart i greix animal, aigua.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat, tots els responsables del grup avaluaran els aspectes generals de l'activitat per mitjà d'una enquesta.


Observacions:

La part pràctica de l'activitat es farà a l'aire lliure; per tant, cal que faci bon temps. És necessari transport per arribar al lloc on es fa l'activitat.