Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El taller del Museu del Sants


Descripció breu:

Visita guiada per les diferents sales que formen l'exposició permanent del Museu dels Sants. Durant el recorregut descobrirem el procés de creació de la imatgeria religiosa en un taller, amb l'entrada a un taller en actiu, on podrem veure treballar els artesans i descobrir un ofici antic, especialitzat, que ha resistit el pas dels segles i que encara manté la seva singularitat.


Lloc o equipament:

Museu dels Sants.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 hora.


Preu/alumne original:

3.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.05 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer el Museu dels Sants d'Olot, la seva història, els secrets i les curiositats. 2. Conèixer la relació del taller dels sants amb la faràndula de la ciutat. 3. Descobrir una activitat artesana que té més de cent anys d'existència. 4. Conèixer les diferents tècniques artesanals de manufactura de les imatges religioses. 5. Passejar per l'interior d'una de les cases que formen part de la història de la ciutat, la casa de Marian Vayreda. 6. Conèixer espais de creació literària i plàstica, el fons d'art i el taller dels sants.


Descripció de l'activitat:

Visita guiada a través de les diferents sales que formen l'exposició permanent del Museu dels Sants. Durant el recorregut descobrirem el procés de creació de la imatgeria religiosa en un taller. La visita té com a valor afegit la possibilitat d'accedir a l'interior d'un taller de sants en actiu, on podrem veure els artesans desenvolupant la seva activitat professional al seu lloc de treball. Així doncs, en aquesta descoberta d'un ofici singular, del treball artesanal i especialitzat que es fa en un taller de sants, podrem observar les diferents fases de producció d'una escultura seriada i veure'n l'emmotllatge, el retoc, la pintura... en un espai que té més de cent vint anys. El Museu amaga secrets i curiositats que anirem descobrint al llarg de la visita. També es podrà visitar la casa de Marian Vayreda, l'espai on va viure i on va crear gran part de la seva obra. 


Materials utilitzats:

Audiovisual de contextualització històrica i social dels tallers de sants a la ciutat d'Olot. L'audiovisual també ens mostra el procés de producció de les escultures, els materials utilitzats...


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educador o educadora que fa la visita.


Observacions:

La ràtio és de 20-25 alumnes per educador o educadora. La visita té una durada determinada, Es tracta d'un itinerari escollit amb molta cura perquè s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem donar-los.