Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La maleta de l'Argileta


Descripció breu:

Crearem una peça de fang que l'alumnat haurà dissenyat perquè l'Argileta, una partícula de fang, pugui assolir el seu somni de convertir-se en la millor peça de ceràmica possible!


Lloc o equipament:

La mateixa escola


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Descobrir l'art de la ceràmica com un dels més antics de la humanitat i adonar-se que es continua utilitzant avui en el nostre entorn més proper.  Experimentar què li passa al fang quan es cou i es transforma en ceràmica, aprendre'n a través del joc les propietats per conservar l'aigua fresca, cuinar aliments, transportar l'oli, il·luminar les llars i fer d'aïllant a les cases. Potenciar la creativitat dels alumnes perquè dissenyin un objecte de ceràmica i després el modelin en fang per convertir-lo en una peça personal.


Descripció de l'activitat:

L'activitat es basa en la història de l'Argileta, una partícula d'argila que té un desig: convertir-se en la millor peça de ceràmica possible. Per aconseguir-ho demana l'ajuda de l'alumnat per decidir quina és la millor opció. Els i les alumnes veuran què li passa al fang quan es cou i quan està cru. Mitjançant el joc hauran de decidir quines peces de ceràmica es poden utilitzar per cuinar, per conservar l'aigua freda, per construir cases o per il·luminar-se quan és fosc. Aprendran com han anat evolucionant els objectes de ceràmica a partir de les diferents necessitats i desitjos. Seran els i les alumnes els qui hauran de dissenyar primer i fer en fang després la millor peça de ceràmica en què es pugui convertir l'Argileta.


Materials utilitzats:

Fang vermell i eines per treballar la ceràmica. Conte de l'Argileta i joc de la roda de terrisser amb magnets. Pots per experimentar el fang cru i el cuit, papers i llapis.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educadora que fa la visita.


Observacions:

Pel fet de ser una visita a un taller de fang, és recomanable que les persones que hi participen portin roba adient per realitzar l'activitat.