Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

AECT País d'Art i d'Història Transfronterer Les Valls Catalanes del Tec i del Ter

La Verneda, Allée des Cerisiers, 66230 Prats de Molló (França) / +33468839949
Molló - Ripollès
Telèfon: 000000000
Fax: 000000000
info@vcatalanes.com
www.vcatalanes.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La Festa de l'Os i els seus personatges (secundària)


Descripció breu:

Explicació breu i adaptada de les Festes de l'Os de l'Alt Vallespir en què es presentaran els personatges que hi intervenen. Es faran preguntes sobre el paper d¿aquests personatges als nens i nenes. Es veurà un fragment de la pel·lícula "A la pell de l'os", de François Boutonnet. A la segona part de l¿activitat es farà el taller "Qui és qui?", en el qual els nens i nenes hauran d'identificar cada personatge en una fitxa.


Lloc o equipament:

Aula del centre escolar o sala per determinar.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

3 hores


Preu/alumne original:

2 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.6 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Donar a conèixer les Festes de l¿Os. Identificar els personatges que hi participen i reflexionar sobre el paper que tenen durant les festes (personatges femenins representats per homes, nous personatges femenins representats per dones sorgits recentment, etc.). Sensibilitzar sobre el concepte de patrimoni cultural immaterial (tradicions, llegendes, etc.). Reflexionar sobre el paper de l¿home i els cicles de la natura.


Descripció de l'activitat:

El mediador farà una explicació breu i adaptada de les Festes de l¿Os de l¿Alt Vallespir en què presentarà els personatges que hi intervenen amb fotografies i dibuixos del ¿Costumari Català¿. Es faran preguntes sobre el paper d¿aquests personatges als nens i nenes. Es veurà un fragment de la pel¿lícula "A la pell de l'os", de François Boutonnet. A la segona part de l¿activitat es farà el taller ¿Qui és qui?¿, en el qual els i nenes hauran d¿identificar cada personatge en una fitxa.


Materials utilitzats:

Imatges, fitxa educativa, llapis i goma.


Mecanismes d'avaluació:

Adequació de l'activitat al currículum escolar. Satisfacció del professorat.


Observacions:

Aquesta activitat s'emmarca en el projecte educatiu "El pas de l¿Os", que dona suport a la candidatura de les Festes de l'Os de l'Alt Vallespir a la UNESCO.