Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Privada Pascual i Prats

C/ Albereda, 3-5 àtic
Girona - Gironès
Telèfon: 972208800
Fax:
museuhistoria@guixols.cat
https://museu.guixols.cat/educatives/index.php
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Amb els cinc sentits


Descripció breu:

Tres tallers cooperatius i d'aprenentatge autònom ajudaran a aprofundir en els continguts més bàsics de la nostra salut. A través de l'experimentació i l'ús d'objectes originals entendrem alguns sistemes del nostre propi cos (sistema digestiu, els sentits, les dents). Aprendrem el funcionament del nostre propi cos i hàbits de vida saludable.


Lloc o equipament:

Exposició «Cercant remei» a l'antic Hospital Municipal


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

90 minuts


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Valorar la importància de la higiene i la salut, acceptar el propi cos i el dels altres, respectar les diferències; 2. Valorar críticament els hàbits socials relacionats amb la salut i el consum, i contribuir a la seva conservació i millora; 3. Participar activament en el treball en grup, tot adoptant una actitud responsable, solidària, cooperativa i dialogant, i argumentar les pròpies opinions.


Descripció de l'activitat:

L'activitat és integrada per tres tallers cooperatius i d'aprenentatge autònom. En el primer explorarem el sistema digestiu a través d'una activitat pràctica i molt manipulativa, que farà entendre tot el procés, des de la ingestió d'aliments fins a l'expulsió. En el segon, experimentarem amb els nostres cinc sentits i analitzarem diferents propostes olfactives, oculars, tàctils, gustatives i auditives. En el tercer es realitzarà un experiment molt visual que de ben segur no deixarà indiferents els alumnes, amb el qual descobriran l'excessiva dolçor de molts dels productes que ingerim a diari i que poden malmetre seriosament la nostra dentadura.


Materials utilitzats:

Peces originals del museu, imatges, reproduccions, materials efímers per als experiments (ous, líquids, pa...).


Mecanismes d'avaluació:

Després de l'activitat es lliura una enquesta als participants perquè en facin una valoració. També s'hi té en compte la valoració de l'educador/a que monitora l'activitat.


Observacions: