Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

El drac Drac: un museu ple d'històries


Descripció breu:

Acompanyats del drac Drac descobrirem un munt d'històries amagades en moltes obres del museu: les aventures d'altres dracs, de cavallers, i fins i tot d'àngels i dimonis representats en les pintures, els retaules i les escultures del Museu d'Art.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Acostar-se al concepte de museu. Adquirir vocabulari artístic. Experimentar, de forma pràctica, diferents tècniques i procediments pictòrics. Estimular les habilitats d'observació a partir de l'anàlisi de les obres treballades. Sensibilitzar envers la valoració del patrimoni cultural. Estimular la imaginació i la creativitat. Estimular l'atenció cap a la paraula dita.


Descripció de l'activitat:

Començarem l'activitat amb un breu recorregut per les sales d'art romànic i gòtic de la col·lecció del museu, tot endinsant-nos en un món d'històries i llegendes. Seguidament, ens desplaçarem fins a l'espai de taller, on experimentarem diferents tècniques artístiques i il·lustrarem les històries que ens hagin agradat més.


Materials utilitzats:

Pintures, colors, pinzells, cartolines...


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i enquestes per als educadors.


Observacions:

Els docents poden recollir els treballs elaborats dies després de l'activitat, amb avís previ de la recollida al Servei de Reserves del Museu.


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088