Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

AECT País d'Art i d'Història Transfronterer Les Valls Catalanes del Tec i del Ter

La Verneda, Allée des Cerisiers, 66230 Prats de Molló (França) / +33468839949
Molló - Ripollès
Telèfon: 000000000
Fax: 000000000
info@vcatalanes.com
www.vcatalanes.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

En Joan de l'Os i la seva petjada


Descripció breu:

Explicació breu i adaptada de les Festes de l'Os de l'Alt Vallespir en què es presenten els personatges que hi intervenen amb fotografies. Es preguntarà als nens i nenes sobre els cicles de l'any, les estacions i com els éssers humans, els animals i les plantes s'hi adapten. Es veurà un fragment de la pel·lícula «L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta», després es parlarà sobre la relació de la història de la pel·lícula i les Festes de l'Os. A la segona part de l'activitat es farà un taler: «La petja de l'Os», que consistirà a fer l'empremta d'una petjada d'os.


Lloc o equipament:

Aula del centre escolar o sala per determinar


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

3 hores


Preu/alumne original:

2 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.6 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Donar a conèixer les Festes de l'Os. Sensibilitzar sobre el concepte de patrimoni cultural immaterial (tradicions, llegendes...). Reflexionar sobre el paper de l'home i els cicles de la natura. Treballar l'expressió artística.


Descripció de l'activitat:

El mediador farà una explicació breu i adaptada de les Festes de l'Os de l'Alt Vallespir en què presentarà els personatges que hi intervenen amb fotografies i dibuixos. Es preguntarà als nens i nenes sobre els cicles de l'any, les estacions i com els éssers humans, els animals i les plantes es desenvolupen i viuen adaptant-s'hi. Es veurà un fragment de la pel·lícula «L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta», després es parlarà sobre la relació de la història de la pel·lícula i les Festes de l'Os. A la segona part de l'activitat es farà un taller d'arts plàstiques: «La petja de l'Os», que consistirà a fer l'empremta d'una petjada d'os.


Materials utilitzats:

Fang, palets de fusta i paper de diari.


Mecanismes d'avaluació:

Adequació de l'activitat al currículum escolar. Satisfacció del professorat.


Observacions:

Aquesta activitat s'emmarca en el projecte educatiu «El pas de l'Os», que dona suport a la candidatura de les Festes de l'Os a l'Alt Vallespir a la UNESCO.