Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Taller de stop-motion: crea la teva història


Descripció breu:

Descobrirem les històries que s'expliquen de manera gràfica en les obres d'art i, inspirant-nos en els personatges i objectes, crearem el nostre propi relat amb la tècnica digital del stop-motion. L'activitat es basa en el concepte de story-building (construir una història), que promou la participació activa i creativa de l'alumnat tot aprofitant l'ús de les TIC.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Buscar la participació activa de l'alumnat. Potenciar la imaginació i la creativitat. Crear connexions directes amb l'obra. Introduir les noves tecnologies. Difondre a la xarxa els treballs realitzats. Aprendre que l'art és un testimoni valuós i un reflex del context històric en què va ser creat.


Descripció de l'activitat:

Descobrirem les històries que s'expliquen de manera gràfica en les obres d'art i ens inspirarem en els personatges i objectes per crear el nostre propi relat a través de la tècnica digital del stop-motion, una eina d'animació que consisteix a capturar fotografies d'un objecte movent-lo lleugerament entre fotografia i fotografia, de forma que si es visualitzen ràpidament sembla que l'objecte es mogui. L'activitat es basa en el concepte de story-building (construir una història), que promou la participació activa i creativa de l'alumnat tot aprofitant l'ús de les TIC.


Materials utilitzats:

L'alumnat ha d'anar preparat amb dispositius mòbils i el programa de creació Stop-Motion, prèviament descarregat, la qual cosa es comunicarà des del Servei de Visites del Museu.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088