Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Llegim i sentim


Descripció breu:

Breu introducció a la vida i l'obra de Josep Pla. En aquest taller treballarem a partir de les sensacions del món que ens envolta per tal d'apropar els alumnes a la literatura planiana introduint-los en la creació literària i en la descripció de l'entorn. Entendrem els factors climàtics com a definidors de la geografia, mirarem de comprendre què és el vent i com ens afecta. Observant l'entorn, ens adonarem de com ens influeix i del que no percebem amb la mirada.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 hores


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aproximar els visitants a la biografia i l'obra de Josep Pla. Generar curiositat pel món de la lectura. Posar en valor la feina de l'escriptor. Ressaltar la literatura de Josep Pla a través de la descripció dels sentits. Conèixer la literatura de Josep Pla a través de l'expressivitat plàstica.


Descripció de l'activitat:

Iniciarem l'activitat amb una breu introducció a la vida i l'obra de Josep Pla a través de l'exposició permanent. Seguidament obrirem un diàleg en el qual reflexionarem sobre les sensacions que ens provoca el clima i veurem com l'escriptor en parla a la seva obra. Amb l'ajut de les fitxes de les "Imatges escrites", explicarem les imatges que ens imaginem a partir de les paraules de Josep Pla i en farem una bona comprensió lectora. Tot seguit ens estirarem a terra amb els ulls tancats per tal d'iniciar el treball de lectura sensitiva. La monitora llegirà un text de l'autor en què el fil conductor són les sensacions que ens produeix la climatologia i en el qual apareixen les "imatges escrites". Tot seguit, plasmaren en un treball plàstic la imatge visualitzada durant la lectura sensitiva, utilitzant més d'un material en l'elaboració de la composició. Acabarem amb una reflexió final en què els alumnes que vulguin comentaran la seva composició.


Materials utilitzats:

Exposició permanent. Fotografies biogràfiques. Textos de Pla relacionats amb la climatologia.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta al professorat en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment, l'equip del Servei Educatiu (FJP) en valora els resultats i aplica, si escau, a l'activitat, les mesures correctores oportunes.


Observacions: