Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Una història de colors: el groc, el vermell, el blau, etc.


Descripció breu:

A través d'un conte coneixerem la història de tres colors que van desaparèixer de les obres del Museu d'Art i que uns personatges ben curiosos, que viuen amagats a les obres, van anar a cercar. Amb l'estímul de l'observació i la descoberta activa, ens aproparem a les històries de les pintures i als retaules del museu, i ens fixarem en els colors de les imatges i en com ens ajuden a distingir els objectes i a delimitar els espais i les formes.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Estimular les habilitats d'observació a partir de l'anàlisi de les obres examinades. Adquirir vocabulari relacionat amb el món del color i de l'art. Acostar-se al concepte de museu. Conèixer els colors primaris i secundaris. Experimentar de forma pràctica les barreges de colors. Potenciar la imaginació i la creativitat. Estimular l'atenció cap a la paraula dita.


Descripció de l'activitat:

A partir d'un conte ple de colors, coneixerem el museu i, tot seguit, a l'espai de taller, experimentarem amb la barreja de colors primaris per descobrir colors nous.


Materials utilitzats:

Cartolines blanques, pintures de colors primaris (blau, vermell i groc), pinzells, pintura de dits de colors primaris (blau, vermell i groc).


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

Els docents poden recollir els treballs elaborats dies després de l'activitat, amb avís previ de la recollida al Servei de Reserves del Museu.