Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Lloret de Mar

Plaça de la Vila, 1
Lloret de Mar - Selva
Telèfon: 972349573
Fax: x
patrimonicultural@lloret.cat
patrimoni.lloret.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Fem d'arqueòlegs al Turó Rodó!


Descripció breu:

La visita consta de dues parts: a la primera, el guia, amb el seu barret d'arqueòleg, explicarà als alumnes qui eren els ibers i com vivien, mentre observen les troballes arqueològiques: muralla, sistemes defensius, sitges, etc. i visiten la casa ibera reconstruïda amb arqueologia experimental. A la segona, es farà un taller d'excavació, en què a partir de de les troballes els alumnes emplenaran les fitxes d'arqueòleg.


Lloc o equipament:

Poblat iber del Turó Rodó


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer i valorar els trets identitaris dels ibers. Potenciar l'interès per l'arqueologia. Difondre el patrimoni arqueològic de la vila de Lloret. Valorar la importancia de la conservació del medi natural i reflexionar sobre la seva protecció. Adquirir habilitats per conduir el propi aprenentatge.


Descripció de l'activitat:

Mentre es visiten les restes del poblat i la reproducció de la casa ibera, es plantejaran diferents preguntes als alumnes per introduir l'explicació com a resposta: "Sabeu qui eren els ibers? Les persones que van viure aquí fa 2.600 anys, abans que arribessin els grecs i els romans; aquests potser un sonen més, oi? Doncs abans dels romans, els que vivien aquí eren els ibers. I us dic que vivien aquí perquè a Lloret tenim tres poblats ibers? Tenim un poblat molt gran, que encara no es pot visitar perquè hi treballen els arqueòlegs..."


Materials utilitzats:

Dossier per al professorat, fitxes d'arqueòleg per emplenar, objectes per trobar a l'excavació: pondus, fusaioles, etc.; paper de plom i plantilles amb lletres iberes; material per al taller d'excavació: pales, pinzells, regles, llapis i barret d'arqueòleg.


Mecanismes d'avaluació:

Descriure alguns trets demogràfics i econòmics de l'entorn, identificar algunes manifestacions culturals, valorar-ne la diversitat i riquesa i localitzar elements del patrimoni comarcal natural i cultural. Aplicar nocions de canvi i continuïtat a alguns aspectes de la vida quotidiana de les societats humanes i situar alguns fets històrics rellevants, d'acord amb els criteris de successió i durada temporals. Utilitzar fonts documentals i patrimonials per justificar aquests fets.


Observacions: