Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677518
Fax: 972501666
difusio@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora

La Fundació Gala-Salvador Dalí romandrà tancada del 13/09/20 fins a la primavera de 2021. No es podran realitzar activitats durant aquset període.

Títol:

Cadaqués, Portlligat i el cap de Creus: el taller d'un geni


Descripció breu:

La casa de Salvador Dalí és essencial i es troba en un lloc únic, on Dalí viu, pinta i projecta. Hi ha moltes escales i finestres, i poques portes; també hi ha gàbies d'ocells i de grills, petxines, animals dissecats, maniquins, miralls i molts pinzells. Després de visitar aquest espai tan espectacular, ens desplaçarem al pla de Tudela, del cap de Creus, per conèixer els paisatges que van inspirar el pintor.


Lloc o equipament:

Casa-museu Salvador Dalí de Portlligat (Cadaqués) i recorregut pel cap de Creus. Recorregut per les sales de la casa i passeig pel pla de Tudela per conèixer els paisatges que van inspirar Salvador Dalí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

4 hores.


Preu/alumne original:

13.84 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

9.84 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir els espais preferits de Salvador Dalí: Portlligat, el cap de Creus i Cadaqués; 2. Aprofundir en l'estudi d'una de les figures més rellevants de la història de l'art del s. XX a través dels espais privats de la casa de Portlligat; 3. Aprendre els elements més significatius de la vida de Dalí i descobrir-los en la seva obra, especialment el paisatge.


Descripció de l'activitat:

La casa de Salvador Dalí és essencial i es troba en un lloc únic, on Dalí viu, pinta i projecta. Hi ha moltes escales i finestres, poques portes; també hi ha gàbies d'ocells i de grills, petxines, animals dissecats, maniquins, miralls i molts pinzells. Després de visitar aquest espai tan espectacular, ens desplaçarem al pla de Tudela, del cap de Creus, per conèixer els paisatges que van inspirar el pintor.


Materials utilitzats:

Recull d'imatges d'obres de Dalí i selecció de fotografies de l'arxiu d'imatges de la Fundació Dalí. Al final de la visita es lliurarà al grup un equip d'activitats artístiques per completar l'experiència del Museu a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

Visita extraordinària que s'ofereix només a grups reduïts (màxim 25 persones) d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Cal preveure un desplaçament amb autocar fins al pla de Tudela. Per visitar aquest espai del cap de Creus cal fer una sol·licitud especial als gestors del Parc Natural. Demaneu-nos més informació si hi esteu interessats!


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088