Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

"El gran dia de Girona": anatomia d'un quadre


Descripció breu:

"El gran dia de Girona", del pintor Ramon Martí Alsina, s'exposa a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya. Amb unes dimensions excepcionals (5,40 x 11,90 m), és el quadre més gran pintat a Catalunya i una de les obres més destacades de l'art català del segle XIX. L'obra narra la victòria de la ciutat de Girona sobre l'exèrcit napoleònic el setembre del 1809, i ens serveix com a eina per aprofundir en els episodis històrics i en com els interpreten els artistes.


Lloc o equipament:

Antic Hospital de Santa Caterina


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Analitzar la construcció de l'Estat liberal a Espanya i les continuïtats i els canvis respecte de l'Antic Règim. Conèixer els setges de Girona, valorant-ne els fets, els escenaris i les manifestacions artístiques relacionades. Interpretar l'obra de Ramon Martí Alsina, el seu ideari, el procés creatiu d'"El gran dia de Girona" i el seu significat. Anàlisi i interpretació de l'obra utilitzant el llenguatge específic de les arts plàstiques.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat proposa l'anàlisi d'un dels quadres més representatius de la ciutat de Girona. A través de l'observació, la interrogació i la formulació d'hipòtesis, els alumnes deduiran el context polític i social de la Guerra del Francès i analitzaran l'obra des del punt de vista plàstic, alhora que coneixeran el procés de restauració d'un quadre d'aquestes dimensions.


Materials utilitzats:


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions: