Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consell Comarcal del Pla De L'Estany

C/ CATALUNYA, 48
Banyoles - Pla de l'Estany
Telèfon: 972573550
Fax:
promocioeconomica@plaestany.cat
www.plaestany.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, gestionat pel CC Pla de l'Estany, romandrà tancat per manteniment i condicionament de l'espai fins a nou avís.

Títol:

A les coves descobrim l'origen de l'art


Descripció breu:

Les coves de Serinyà van ser uns refugis molt utilitzats pels humans de la prehistòria. La visita a aquests espais ens permet conèixer el mode de vida i els recursos que els proporcionava la natura. Tot seguit descobriran l'origen de l'art a través de dues tècniques d'expressió artística del paleolític: l'art rupestre (pintaran en una paret de cova simulada) i l'art moble (cadascú es gravarà una plaqueta amb tècniques i eines prehistòriques).


Lloc o equipament:

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

Mig matí


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Apropar la prehistòria i el patrimoni arqueològic als alumnes. Reflexionar sobre altres modes de vida partint del passat. Reconèixer les primeres mostres d'art de la humanitat i experimentar-hi.


Descripció de l'activitat:

La visita comença a la sala d'exposicions J. M. Corominas, on s'explica als alumnes com els arqueòlegs recuperen les restes dels jaciments i s'exposa una introducció al món de la prehistòria. Tot seguit es visiten dues coves i es parla del paisatge, la fauna, el mode de vida dels humans i l'aprofitament dels recursos animals, vegetals i minerals. Per acabar, descobriran l'origen de l'art. S'hi presentarà i s'experimentarà amb dues tècniques: els gravats (cada alumne gravarà una plaqueta) i la pintura (recrearan les expressions artístiques de l'art rupestre en una paret de cova simulada).


Materials utilitzats:

A la sala: materials corresponents a la nova exposició. A les coves: dossier amb imatges. Al taller de gravats: reproduccions de gravats en pissarra i altres objectes d'art moble (venus, propulsor, bastons de comandament, collarets, etc.), plaquetes petites per als alumnes, burins de sílex i imatges de gravats originals. Al taller d'art rupestre: cova simulada, gran lona amb imatges de pintures originals, pigments minerals, plomes, tampons i petxines.


Mecanismes d'avaluació:

El centre escolar avalua les activitats i l'equip mitjançant una enquesta, i l'equip pedagògic avalua el funcionament i el desenvolupament de les activitats mitjançant una enquesta i reunions periòdiques.


Observacions: