Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània, Can Quintana

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Cerquem els sons de la Mediterrània. Visita dinamitzada al Museu


Descripció breu:

Visita dinamitzada al Museu de la Mediterrània. Els alumnes acompanyaran l'educador a cercar tots els sons que transmet la Mediterrània i que s'han escapat de la capsa de sons del Museu. A cada sala hauran d'escoltar i identificar els diferents sons que s'hi reprodueixen, recollir-los i relacionar-los amb les explicacions. En aquesta activitat reconeixeran els diversos àmbits de l'espai mediterrani gràcies als sentits. En acabar la visita, la capsa de sons serà plena de nou.


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora


Preu/alumne original:

4.25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.75 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Reconèixer la natura de l'entorn proper; 2. Conèixer els humans que han passat pel nostre territori; 3. Identificar músiques i elements de la festa mediterrània; 4. Visitar el Museu d'una manera lúdica i amb els sentits.


Descripció de l'activitat:

Visita dinamitzada a l'exposició permanent del Museu. Els alumnes acompanyaran l'educador a cercar tots els sons que transmet la Mediterrània i que s'han escapat de la capsa de sons del Museu. A cada sala hauran d'escoltar i identificar els diferents sons que s'hi reprodueixen, recollir-los i relacionar-los amb les explicacions. A banda de l'oïda, també potenciarem el tacte i l'olfacte. Amb aquesta activitat els alumnes reconeixeran els diversos àmbits de l'espai mediterrani. En acabar la visita, la capsa de sons serà plena de nou.


Materials utilitzats:

Diversitat de targetes, cadascuna amb una nota musical; capsa per recollir els sons; elements per fer música; instruments musicals; reproduccions de sons i música, i el material propi dels mòduls de les sales d'exposició del Museu.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es comptarà també amb un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, dels docents i dels educadors.


Observacions:

Preu mínim per grup equivalent a 15 alumnes


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088