Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Suberexploradors


Descripció breu:

Ens convertim en experts exploradors per un dia! Mitjançant un seguit d'investigacions sorprenents en grups, aprendrem els secrets de l'alzina surera i la rica biodiversitat que l'envolta. Ja tens la lupa a punt?


Lloc o equipament:

Centre Cultural Bassa Rocas de Llofriu i sureda


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Observar el suro al seu lloc d'origen i aprendre com es forma. Adonar-se de la importància de la supervivència de la "Quercus suber" per a la biodiversitat que l'envolta. Usar diferents mètodes d'investigació i observació tècnica. Augmentar i enriquir el vocabulari.


Descripció de l'activitat:

Després de situar els participants al mapa, els educadors divideixen el grup tot donant-los les pautes per començar les diferents proves amb el material de suport corresponent. A partir d'aquí, i imitant les habilitats d'un explorador, els diferents equips inicien les seves tasques; orientació, observació, cerca d'elements, resolució de problemes, fitxes, dibuixos, presa de mesures, etc. Enacabar es torna al centre per extreure'n les conclusions entre tots els participants.


Materials utilitzats:

Equips de material de camp (brúixola, lupa, llapis, goma, cinta mètrica) dossier de preguntes, destral, carpeta i bossa.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/es, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: