Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Un matí amb la Caterina i en Genís. Viatgem a la Torroella medieval


Descripció breu:

Visita dinamitzada a la Torroella medieval. Els alumnes hauran d'ajudar dos personatges de l'època, la Caterina i en Genís, a completar un seguit d'activitats quotidianes del seu temps. A partir d'una llista d'encàrrecs i un mapa, els participants, en grups de treball, coneixeran i aprendran coses sobre la societat medieval i els indrets característics de la Torroella més antiga. És una activitat participativa, en què els alumnes prendran decisions per potenciar l'autonomia.


Lloc o equipament:

Nucli antic de Torroella de Montgrí, edificis patrimonials emblemàtics i aula educativa del Museu


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Comprendre la vida quotidiana a l'edat mitjana; 2. Situar fets i etapes de la història; 3. Identificar elements arquitectònics medievals i objectes relacionats; 4. Conèixer el nucli més antic de la vila de Torroella; 5. Afavorir la valoració, el respecte i la conservació del patrimoni cultural.


Descripció de l'activitat:

Visita dinamitzada pel nucli més antic de Torroella, d'època medieval. Al Museu de la Mediterrània es presentaran els personatges protagonistes, la Caterina i en Genís, i una carta que ens parla de les seves vides (noms, edat, família). Els alumnes, que hauran d'ajudar els personatges, es dividiran en petits grups, i cadascun rebrà una carpeta amb la llista dels encàrrecs que han de fer i un mapa amb el recorregut a seguir per conèixer els elements del patrimoni més singulars del municipi. Aprendran alguns dels elements de la vida quotidiana a l'època medieval. Una vegada resoltes les tasques encarregades, els alumnes rebran una petita recompensa per la feina ben feta.


Materials utilitzats:

Carpeta vinilada amb mapa del nucli de Torroella i llista d'encàrrecs, jocs imantats: figures dels personatges per vestir i arc de mig punt; dibuixos d'objectes i documents relacionats amb la vida quotidiana a l'edat mitjana; targetes d'aliments i monedes medievals.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es comptarà també amb un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, dels docents i dels educadors.


Observacions:

Es lliura un material previ per treballar abans del dia de la sortida. Es recomana esmorzar abans de començar l'activitat.
Preu mínim per grup equivalent a 15 alumnes