Programa 2024-2025
Fitxa de l'activitat
Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat
Títol:
A les coves fem d'arqueòlegs al laboratori
Descripció breu:
La visita a les coves de Serinyà permet visitar jaciments arqueològics on s'han recuperat restes d'ara fa més de 200.000 anys, que ens permeten saber com era la vida dels humans que les van ocupar gràcies als treballs de recerca arqueològica.
En aquesta activitat, l'alumnat treballa en la investigació i la interpretació d'un jaciment simulat identificant-ne i analitzant-ne les restes.
Lloc o equipament:
Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà
Nivell educatiu:
Educació infantil: No
Educació primària: No
Educació secundària: Si
Cicles formatius: Si
Cicle inicial: No
Cicle mitja: No
Cicle superior: No
Primer cicle ESO: Si
Segon cicle ESO: Si
Batxillerat: Si
Durada:
Mig matí
Preu/alumne original:
6 €
Preu/alumne amb subvenció aplicada
3.5 €
* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.
Objectius:
Conèixer el període del paleolític a través dels jaciments. Aprendre a valorar i respectar el patrimoni arqueològic i el llegat dels nostres avantpassats. Descobrir el procés d'estudi i investigació de les restes arqueològiques. Aprendre a treballar en equip.
Descripció de l'activitat:
Primer es visita la sala d'exposicions J.M Corominas, que ha estat recentment renovada.
Tot seguit es visiten tres jaciments arqueològics on, a partir de les restes recuperades, parlem de les ocupacions d'homes de Neandertal i de l'Homo sapiens, de la fauna, del paisatge i dels recursos utilitzats pels humans.
En aquesta activitat els alumnes treballen en la investigació i la interpretació d'un jaciment simulat tot identificant-ne i analitzant-ne les restes.
Materials utilitzats:
Audiovisual.
A la sala: materials corresponents a la nova exposició. A la visita: dossier amb imatges.
Al taller de laboratori: cartell del jaciment, reproduccions de restes (eines de pedra, ossos amb marques, minerals, ornamentacions, etc.), manuals i col·leccions de referència (d'eines, de fauna i de minerals), peus de rei, escales, cintes mètriques i dispositius electrònics.
Mecanismes d'avaluació:
El centre escolar avalua les activitats i l'equip mitjançant una enquesta i l'equip pedagògic avalua el funcionament i el desenvolupament de les activitats mitjançant una enquesta i reunions periòdiques.
Observacions:
Temporalment aquesta activitat no està disponible