Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Bisbat de Vic

Plaça Abat Oliba, s/n
Ripoll - Ripollès
Telèfon: 938832655
Fax:
reserves@museuartmedieval.cat
monestirderipoll.cat; museuartmedieval.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Les llegendes del monestir de Ripoll


Descripció breu:

A través del guiatge del titella Gerbert, els més menuts descobriran què és un monestir i la importància del de Ripoll. Els contes i els jocs seran bàsics per acostar la història i l'art a alumnes d'educació infantil i primer cicle de primària.


Lloc o equipament:

Monestir de Santa Maria de Ripoll.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h i 30 min.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer el monestir, com s'hi vivia i els seus espais. 2. Prendre consciència dels canvis en el pas del temps. 3. Sensibilitzar-se davant dels fets artístics i culturals. 4. Desenvolupar la psicomotricitat i l'expressió corporal. 5. Compondre, relacionar i encaixar peces. 6. Conèixer i identificar els personatges principals que formen part de la cultura i les tradicions de Ripoll i de Catalunya.


Descripció de l'activitat:

A través del guiatge del titella Gerbert, els més menuts descobriran què és un monestir i la importància del de Ripoll. Els contes i els jocs seran bàsics per acostar la història i l'art a alumnes d'educació infantil i primer cicle de primària.


Materials utilitzats:

Planta imantada del monestir, titella monjo Gerbert, maqueta de la portalada, titelles dels personatges de la llegenda sobre el nom de Ripoll i animals fantàstics del claustre, dispositiu amb sons dels animals, trencaclosques amb l'arqueta de sant Eudald, escuts per pintar.


Mecanismes d'avaluació:

Per a l'avaluació es tenen en compte els tres grups de persones que hi intervenen: equip d'educació, docents i alumnat. L'educador/a té a disposició un formulari per descriure el grup i recollir les pròpies impressions sobre l'activitat. A més, abans d'acabar l'activitat, un docent respon un qüestionari de valoració. S'envien també per correu electrònic unes enquestes a través del formulari de Google Forms, per tal que ens arribin les opinions dels alumnes sobre l'activitat i allò que han après.


Observacions:

El pagament de l'activitat inclou també l'entrada al monestir. La visita és adaptable per a l'alumnat amb necessitats educatives especials. Tot i que el monestir té barreres arquitectòniques, a causa de la seva naturalesa patrimonial, el recorregut de les activitats es pot adaptar per a l'alumnat amb mobilitat reduïda sempre que s'avisi abans de l'activitat.