Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

VOCONTIS Arqueologia i Cultura

Rambla de Recolons, 37
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 675411601
Fax:

www.vocontis.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Els neandertals del Pla de l'Estany. El cas del jaciment de Roca Foradada (Fontcoberta)


Descripció breu:

Roca Foradada és l'únic jaciment a l'aire lliure del paleolític mitjà que s'excava de forma sistemàtica a la província de Girona. En la visita guiada, el director de l'excavació ens parlarà de la història de la seva recerca, descobrirem per què els neandertals van decidir instal·lar-se en aquest paratge natural, i parlarem de la seva dinàmica social i cultural.


Lloc o equipament:

Jaciment de Roca Foradada, ubicat al paratge natural de la platja d'Espolla a Fontcoberta (Pla de l'Estany).


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores, aproximadament.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. D'una manera pràctica, acostar l'arqueologia prehistòrica als nens i nenes, i fer-los partícips del coneixement que en tenim. 2. Despertar en els nens i nenes l'interès per l'arqueologia i perquè valorin aquesta ciència com a font bàsica d'informació històrica. 3. Estimular el procés de raonament, i les habilitats comunicatives. 4. Fomentar el treball en equip i el respecte envers el company, a més de prendre consciència de la necessitat de conservar, respectar i protegir el patrimoni cultural i arqueològic.


Descripció de l'activitat:

La visita que es proposa tindrà lloc al jaciment neandertal a l'aire lliure de Roca Foradada, ubicat al barri de Melianta del municipi de Fontcoberta, al Pla de l'Estany. En aquesta visita es parlarà sobre la història de la recerca prehistòrica a la comarca i la del mateix jaciment mentre visitem un dels paratges naturals més extraordinaris de la província de Girona. En acabar les explicacions, l'alumnat omplirà el dossier didàctic entregat a l'inici de l'activitat.


Materials utilitzats:

Imatges plastificades, tauleta, dossier didàctic.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de l'activitat, tots els responsables del grup avaluaran els aspectes generals de l'activitat per mitjà d'una enquesta.


Observacions:

Els alumnes s'han de desplaçar fins al lloc on és el jaciment.