Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Associació Centre d'Educació Ambiental Alt Ter

Molí Petit, s/n
Sant Joan de les Abadesses - Ripollès
Telèfon: 972721317
Fax: 972721317
info@alt-ter.org
www.alt-ter.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Visita guiada al monestir de Santa Maria de Ripoll


Descripció breu:

Visita guiada al Centre d'Interpretació del monestir, on els alumnes coneixeran la importància del monestir per als orígens de la nació catalana i el paper dels monjos benedictins en el desenvolupament de la cultura europea medieval. A continuació es visitarà el monestir de Santa Maria de Ripoll per identificar-ne els elements arquitectònics i artístics, sobretot la portalada i el claustre romànic, i relacionar-los amb les èpoques i estils corresponents.


Lloc o equipament:

Centre d'Interpretació i monestir de Santa Maria de Ripoll.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 hora i 30 minuts.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Donar a conèixer la important funció que va tenir el monestir de Santa Maria de Ripoll en els orígens de la nació catalana. 2. Identificar els elements arquitectònics i artístics presents al monestir i relacionar-los amb els diferents estils artístics i èpoques històriques.


Descripció de l'activitat:

Visita guiada al Centre d'Interpretació del monestir, situat a la capella de la Congregació, on els alumnes coneixeran la importància del monestir per als orígens de la nació catalana i el paper dels monjos benedictins en el desenvolupament de la cultura europea medieval. A continuació es visitarà el monestir de Santa Maria per identificar-ne els elements arquitectònics i artístics, sobretot la portalada i el claustre romànic, i relacionar-los amb les èpoques i estils corresponents.


Materials utilitzats:

Esquemes, imatges i fotografies del monestir i de la portalada per facilitar les explicacions i la comprensió dels elements que s'hi visiten.


Mecanismes d'avaluació:

S'avalua el grau d'assoliment dels objectius de l'activitat a través de la participació activa de l'alumnat, motivada pels educadors durant la visita.


Observacions:

El preu no inclou l'entrada al Centre d'Interpretació ni al monestir, que és de 2,50 euros per alumne/a (entrada conjunta).