Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes

Camí del Monestir, s/n
El Port de la Selva - Gironès
Telèfon: 972387559
Fax: 972387559
coordinaciosantpere@educart.biz
http://monuments.mhcat.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Mr Stone i els enigmes de Sant Pere de Rodes


Descripció breu:

Visita dinamitzada a Sant Pere de Rodes per seguir les petjades de Mr. Stone, un intrèpid viatger que volta per tot el món a la recerca de llocs únics, misteriosos i extraordinaris. Aquesta vegada les seves passes l'han portat fins a Sant Pere de Rodes. Quins enigmes s'amaguen en aquest magnífic indret? Amb l'ajuda del seu bagul i d'un quadern de notes trobarem totes les respostes a aquestes preguntes!


Lloc o equipament:

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

3.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.05 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Identificar les característiques pròpies de la societat medieval i situar-la en el temps; conèixer les característiques pròpies de les llegendes i del coneixement popular de transmissió oral; conèixer les característiques pròpies d'un monestir i entendre com la vida quotidiana dels monjos ha condicionat la configuració arquitectònica del conjunt monumental; fomentar el treball en grup i el respecte per les idees i les opinions dels altres; fomentar la reflexió sobre les diferències entre el món actual i el medieval; fomentar el respecte pel patrimoni.


Descripció de l'activitat:

L'eix de la proposta és una successió de jocs i activitats que els alumnes hauran de superar per poder resoldre l'enigma final del quadern de Mr. Stone. Cada una de les activitats els permetrà aprofundir en la vida a l'edat mitjana i el dia a dia d'un monestir medieval.


Materials utilitzats:

L'activitat compta amb un ventall important de materials, que són utilitzats tant pels alumnes com per l'educador/a: disfresses per a teatralitzacions, material gràfic, attrezzo, etc.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes d'avaluació per a professors alumnes.


Observacions: