Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Assaboreix la Mediterrània: la coca de recapte


Descripció breu:

En aquest taller coneixerem la riquesa dels productes que han configurat la dieta mediterrània, una cuina totalment adaptada al medi i que és font de salut. L'activitat proposa elaborar, d'una manera pràctica i participativa, una recepta culinària, utilitzant correctament el material i les eines de cuiner. Els participants aprendran a conèixer els productes i a desenvolupar la imaginació i la creativitat en l'elaboració d'una recepta que finalment podran degustar o endur-se.


Lloc o equipament:

Aula educativa del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 h 30 min.


Preu/alumne original:

6.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Donar a conèixer els productes característics de la dieta mediterrània presents a casa nostra. 2. Valorar la qualitat i la diversitat de fruites i verdures que hi ha a l'entorn. 3. Experimentar amb els sentits les textures i les olors dels productes que fem servir. 4. Desenvolupar la imaginació i la creativitat per elaborar la recepta final. 5. Valorar la feina ben feta, amb les eines i l'ordre corresponents.


Descripció de l'activitat:

Breu explicació dels productes que han configurat la dieta mediterrània. Elaboració pràctica d'una recepta culinària, de manera ordenada, participativa i utilitzant el material necessari correctament. Finalment, cada alumne/a s'emporta a casa la recepta que ha cuinat.


Materials utilitzats:

Caixes didàctiques amb tots els estris necessaris que es fan servir: balança, bol, corró, etc.; forn elèctric per coure la coca; ingredients per elaborar el producte, com ara farina, tomata, olives, orenga, verdures, formatge, etc., i recepta del producte elaborat.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. També hi haurà un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, els docents i els educadors.


Observacions:

Cada alumne/a elaborarà una coca de recapte individual. L'escola ha d'informar el Museu dels casos d'intolerància o al·lèrgia a qualsevol aliment, però especialment al gluten i la lactosa. Sempre que sigui possible, s'adaptarà la recepta a cada cas. En casos de grau baix d'intolerància, el Museu disposa de material per utilitzar aliments sense gluten. Per a altres casos s'haurà de valorar si l'alumne/a pot fer l'activitat.
El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.