Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Terracotta Museu

C/Sis d'octubre, 99
Bisbal d'Empordà, la - Baix Empordà
Telèfon: 972642067
Fax:
reserves.terracotta@labisbal.cat
http://www.terracottamuseu.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La ceràmica tradicional de la Bisbal


Descripció breu:

Visita a l'exposició permanent per tal de descobrir l'edifici on s'ubica el Museu i tot el procés d'elaboració de la ceràmica bisbalenca tradicional. En aquesta visita volem descobrir i analitzar tot el procés que utilitzaven els avantpassats dels ceramistes bisbalencs: des de la descoberta i l'extracció de les matèries primeres, la transformació en argila, l'elaboració de les peces, i finalment la cuita, el moment clau on culminen els esforços de tots els passos anteriors.


Lloc o equipament:

Terracotta Museu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Entre 60 i 75 minuts segons el nivell.


Preu/alumne original:

3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.9 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir el procés complet de fabricació de la ceràmica de la Bisbal. 2. Entendre la importància social que va tenir a la Bisbal. 3. Entendre la importància de la ceràmica en el passat. 4. Descobrir l'edifici de la Terracotta.


Descripció de l'activitat:

Una visita al Terracotta Museu, en què els alumnes descobriran com era el procés tradicional d'elaboració d'un atuell de ceràmica, des de l'extracció dels materials fins a la sortida del forn. Visita a l'exposició permanent per tal de descobrir l'edifici on s'ubica el Museu i tot el procés d'elaboració de la ceràmica bisbalenca tradicional. En aquesta visita volem descobrir i analitzar tot el procés que utilitzaven els avantpassats dels ceramistes bisbalencs: des de la descoberta i l'extracció de les matèries primeres, la transformació en argila, l'elaboració de les peces i, finalment, la cuita, el moment clau en què culminen els esforços de tots els passos anteriors.


Materials utilitzats:

-


Mecanismes d'avaluació:

S'estableixen els mecanismes d'avaluació permanent del projecte educatiu i de les activitats. Aquestes preveuen l'avaluació inicial, l'avaluació del procés de l'activitat i l'avaluació final. Es faran enquestes a alumnes, professors i educadors (vegeu el projecte educatiu i l'annex 10: Models d'enquesta). Es recolliran les dades de les diferents avaluacions, qualitatives i quantitatives a través del buidatge de les enquestes i l'elaboració de gràfiques estadístiques per fer les propostes de millora.


Observacions: