Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Art i ciència: el misteri dels colors


Descripció breu:

Després d'un breu recorregut d'observació dels colors de les obres d'art, analitzarem com s'utilitzen en la pintura els colors freds i calents, els complementaris, el seu simbolisme, etc. A l'espai de descoberta del museu aprofundirem en el món dels colors i aprendrem com es preparaven a partir dels pigments des de molt abans de la fabricació industrial de la pintura. Finalment, al taller, experimentarem la diferència plàstica entre color pigment i color llum.


Lloc o equipament:

Museu d'Art de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 hores


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer aspectes bàsics de la teoria de la llum i la teoria del color. Conèixer els colors fonamentals, les gammes i els tons. Comprendre la simbologia dels colors aplicada al món de l'art. Descobrir el procés de creació del color a partir de les substàncies i els productes naturals. Respectar, apreciar i aprendre a interpretar altres formes d'expressió visual.


Descripció de l'activitat:

Ens acostarem al color des d'un punt de vista físic i científic. Treballarem de forma pràctica l'absorció de la llum, la seva descomposició, la diferenciació entre els colors primaris i secundaris de la llum, i les diferències entre colors primaris i secundaris i pigments.


Materials utilitzats:

Làmpades, cartolina blanca, projector, prisma transparent, fulls blancs, pintures i pigments.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

Els docents poden recollir els treballs elaborats dies després de l'activitat, avisant prèviament de la recollida al Servei de Reserves del museu.


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088