Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Gala - Salvador Dalí

Pujada del Castell, 28
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972677518
Fax: 972501666
difusio@fundaciodali.org
www.salvador-dali.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Salvador Dalí a Púbol: una vida secreta al castell


Descripció breu:

Aquesta visita s'estructura entorn de la intervenció artística de Dalí al castell. Se'n remarquen els elements més surrealistes des de diferents vessants: arquitectura, pintura, disseny, escultura i objectes artístics.


Lloc o equipament:

El castell de Gala i Salvador Dalí a Púbol és una casa-museu amb diverses sales, que es poden recórrer: sala dels escuts, sala del piano, habitació i bany de Gala, habitació dels convidats, sala de vestits, office i menjador, taller, eixida, delmari i jardí.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: Si

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

11 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

8.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer Salvador Dalí, un dels artistes catalans més importants de tota la història; 2. Descobrir el castell d'una manera lúdica; 3. Observar els elements del castell com a intervenció artística de Dalí; 4. Observar els elements més surrealistes des de diferents vessants: arquitectura, pintura, disseny, escultura i objectes artístics.


Descripció de l'activitat:

Aquesta visita s'estructura entorn de la intervenció artística de Dalí al castell. Se'n remarquen els elements més surrealistes des de diferents vessants: arquitectura, pintura, disseny, escultura i objectes artístics.


Materials utilitzats:

Selecció de fotografies de l'arxiu d'imatges de la Fundació Gala-Salvador Dalí. Al final de la visita es lliurarà al grup un equip d'activitats artístiques per completar l'experiència del Museu a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

S'han establert diverses vies d'avaluació: una enquesta per als mestres, l'enquesta de l'educador/a i l'avaluació de la responsable del servei educatiu a partir d'aquestes dues valoracions, així com la revisió periòdica de les propostes educatives i dels treballs dels educadors.


Observacions:

Visita complementària al Teatre-Museu Dalí. Permet una descoberta d'espais artístics diferents. Es recomana com a primera visita als espais dalinians, sobretot en èpoques de molta afluència de visitants al Museu de Figueres (de març a octubre). Per a més informació, vegeu Educa Dalí a www.salvador-dali.org.