Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Atri Cultura i Patrimoni SLU

Carrer Nou, 60, 2n
Caldes de Malavella - Selva
Telèfon: 972470735
Fax: 603643525
info@atri.cat
www.atri.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Anglès, capital medieval de la vall dels Àngels


Descripció breu:

El nucli antic d'Anglès, declarat bé cultural d'interès nacional, conserva en molt bon estat els carrers i moltes cases d'època medieval i moderna (fins al segle XVII). Ningú s'imagina que l'origen d'aquest nucli és un antic castell del vescomtat de Cabrera avui desaparegut. Coneixerem la història i les llegendes d'aquest poble medieval, i repassarem els diferents estils arquitectònics reflectits a les seves cases (romànic, gòtic, Renaixement, Barroc).


Lloc o equipament:

Nucli antic d'Anglès


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer com era i com s'organitzava un nucli urbà a final de l'edat mitjana i inici de l'edat moderna. Comprendre la importància d'Anglès i el seu terme feudal en el context més ampli de la comarca i del vescomtat de Cabrera. Identificar el patrimoni arquitectònic i artístic (romànic, gòtic, Renaixement i Barroc). Valoració de les necessitats de protegir i difondre el patrimoni com a herència cultural dels grups humans i manifestació de riquesa i diversitat. Localització i obtenció d'informacions diverses sobre restes arqueològiques i els elements patrimonials de Catalunya.


Descripció de l'activitat:

Es fa un recorregut a peu pels diferents carrers de la Vila Vella (carrers Raval, d'Avall i del Castell, plaça de la Vila, carrer Major, església de Sant Miquel, carrer del Molí). En diverses parades s'expliquen la història i les llegendes d'Anglès i s'aprofiten les abundants façanes antigues que s'hi conserven per conèixer els diferents estils arquitectònics que hi ha reflectits en portes i finestres. També s'explica com era un nucli medieval al voltant d'un castell, amb la ferreria, la notaria i el molí, entre d'altres.


Materials utilitzats:

Dossiers didàctics i pedagògics adaptats als diferents nivells. Tauleta de suport audiovisual i gràfic.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat. Avaluació de l'alumnat a través de la posada en comú dels continguts al final de l'activitat.


Observacions:

S'haurà de contractar transport per a l'arribada a Anglès i per a la recollida del grup una vegada acabada la visita.