Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Suro de Catalunya

Placeta del Museu del Suro, s/n
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972307825
Fax: 972307825
servei.educatiu@museudelsuro.cat
www.museudelsuro.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Retrobant la Gorgona Medusa


Descripció breu:

Us heu preguntat mai com era una casa ibèrica? Sabeu per què els ibers s'establiren just al costat del mar? Ho descobrirem fent d'aprenents d'arqueòleg al jaciment ubicat al conjunt monumental de Sant Sebastià de la Guarda.


Lloc o equipament:

Jaciment iber de Sant Sebastià de la Guarda a Llafranc


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer les característiques pròpies del jaciment iber de la muntanya de Sant Sebastià de la Guarda, a Llafranc, i el seu entorn. Apropar l'arqueologia a l'alumnat i saber interpretar les restes antigues, així com els estris propis dels arqueòlegs. Entendre l'evolució en l'escriptura. Treballar de forma lúdica fets històrics ocorreguts a casa nostra. Entendre punts de vista i formes de vida. Iniciar-se en la identificació i localització de restes arqueològiques.


Descripció de l'activitat:

L'educador/a rebrà el grup a l'entrada del jaciment i els explicarà les característiques del poblat, qui i com hi vivia, què menjaven, com es vestien, quina religió tenien i per què es varen establir al costat del mar. Mentre recorren els diversos espais, recopilaran dades per fer el posterior taller d'arqueologia i redescobrir la Gorgona Medusa.


Materials utilitzats:

Capses, sorra, ceràmica trencada i reproduccions de la Gorgona.


Mecanismes d'avaluació:

Al final de les activitats s'entrega una enquesta als educadors/es, als docents i als participants que permet copsar la satisfacció i l'avaluació de les activitats que han fet.


Observacions: