Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània - Ajuntament de Torroella de Montgrí

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Cerquem els sons de la Mediterrània. Visita dinamitzada al museu


Descripció breu:

Visita dinamitzada al Museu de la Mediterrània. Els alumnes acompanyaran l'educador/a a cercar tots els sons que transmet la Mediterrània i que s'han escapat de la capsa de sons del Museu. A cada sala hauran d'escoltar i identificar els diferents sons que s'hi reprodueixen, recollir notes musicals relacionades amb els continguts i construir plegats uns pentagrames. En aquesta activitat reconeixeran els diversos àmbits de l'espai mediterrani gràcies als sentits. En acabar la visita, hauran construït uns pentagrames amb els sons del museu.


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

45 minuts.


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Reconèixer la natura de l'entorn proper. 2. Conèixer els humans que han passat pel nostre territori. 3. Identificar músiques i elements de la festa mediterrània. 4. Visitar el museu d'una manera lúdica i amb els sentits.


Descripció de l'activitat:

Visita dinamitzada a l'exposició permanent del museu. Els alumnes acompanyaran l'educador/a a cercar tots els sons que transmet la Mediterrània. A cada sala hauran d'escoltar i identificar els diferents sons que s'hi reprodueixen, recollir notes musicals relacionades amb els continguts i construir plegats uns pentagrames. A banda de l'oïda, també potenciarem el tacte i l'olfacte. Amb aquesta activitat els alumnes reconeixeran els diversos àmbits de l'espai mediterrani. En acabar la visita, hauran construït uns pentagrames amb els sons del museu.


Materials utilitzats:

Diversitat de targetes, cadascuna amb una nota musical; pentagrames; elements per fer música; reproduccions de sons i música, i el material propi dels mòduls de les sales d'exposició del museu.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es lliura una enquesta de valoració al/la docent en finalitzar l'activitat.


Observacions:

Preu mínim per grup, equivalent a quinze alumnes.