Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Els imprescindibles del Museu


Descripció breu:

Descoberta del Museu a través de l'obra dels diferents artistes més representatius de la comarca al llarg dels segles XVIII i XIX fins a mitjans del segle XX.


Lloc o equipament:

Museu de la Garrotxa. Exposició permanent.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h i 30 min.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir el Museu de la Garrotxa a través de les obres clau. 2. Acostar l'art als nois i noies. 3. Potenciar la capacitat d'observació, l'atenció. 4. Estimular la creativitat, la fantasia a través de les obres i les vides dels seus artistes. 5. Conèixer i identificar les obres més importants que s'exposen al Museu, de quina època són i reconèixer-ne els artistes principals.


Descripció de l'activitat:

El Museu de la Garrotxa és ubicat en un edifici del segle XVIII. Al Museu hi trobem una mostra de les peces més representatives de la comarca d'entre el segle XVIII i la primera meitat del segle XX. En aquesta activitat passejarem a través de les seves sales a la recerca de les obres "imprescindibles" i més característiques de cada època i autor. Alguna cosa fa que certes obres d'art perdurin en el temps i amb els anys es tornin imprescindibles, per entendre una època, un pintor, un estil... En aquesta activitat descobrirem les giocondes del Museu de la Garrotxa: des dels paisatges de Joaquim Vayreda Les bugaderes, L'estiu; Un combregar a muntanya, de Marià Vayreda; els plain-air de Berga i Boix; L'avi Berga, el mestre; les escultures de Blay i Clarà; Los cigarrillos Paris i els cartells publicitaris; La càrrega, de Ramon Casas..., fins al surrealisme de Leonci Quera.


Materials utilitzats:

Material visual a base de fotografies de diferents pintures, imatges de les obres d'art.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta de valoració de la visita per part del mestre/a que acompanya el grup que fa la visita.


Observacions:

La visita té una durada determinada i es tracta d'un itinerari escollit amb molta cura perquè s'adapti a l'edat dels alumnes i als continguts que volem transmetre. La ràtio ideal d'alumnes per a aquesta activitat és de 20-25 alumnes.