Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Josep Pla

Nou, 51
Palafrugell - Baix Empordà
Telèfon: 972305577
Fax: 0
info@fundaciojoseppla.cat
www.fundaciojoseppla.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Exposició permanent "Josep Pla (1897-1981)"


Descripció breu:

"Josep Pla (1897-1981)" és el títol de l'exposició permanent instal·lada a la casa natal de l'escriptor, al carrer Nou, núm. 49, de Palafrugell. Es tracta d'una exposició divulgativa que explica l'itinerari vital i professional de l'escriptor, emmarcat dins el context històric delsegle XX.


Lloc o equipament:

Fundació Josep Pla


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer la biografia de Josep Pla. Destacar els oficis de periodista i escriptor com a variants d'una mateixa disciplina. Descriure i comprendre conceptes com: corresponsal, reporter, editor, publicació, obra completa i reconeixement. Diferenciar gèneres literaris: literatura memorialística, de viatge, de ficció, periodística i biogràfica.


Descripció de l'activitat:

La visita guiada inclou un audiovisual com a introducció a la biografia de l'escriptor. Planta baixa: biografia dividida en cinc àmbits ordenats cronològicament. Segon pis:"El quadern gris", un taller d'escriptura. Aquesta sala explica el procés de reescriptura d'"El quadern gris" des del manuscrit primigeni (1918-1919) fins al text que es publicà definitivament l'any 1966 com a primer volum de l'"Obra completa". Entrevista "A fondo" de Joaquín Soler Serrano a Josep Pla en la qual l'escriptor conversa sobre la seva trajectòria biogàfica i literària.


Materials utilitzats:

Audiovisual "Josep Pla, viatger", de Leopold Pomés, 1991. Exposició permanent "Josep Pla (1897-1981)". Audiovisual de l'entrevista "Josep Pla a fondo", Joaquín Soler Serrano, 1976. Fotografies biogràfiques i citacions de l'autor.


Mecanismes d'avaluació:

Es lliura una enquesta als professors en la qual es valoren els aspectes organitzatius, de continguts i metodologia de l'activitat. Posteriorment l'equip del Servei Educatiu (FJP) en valorarà els resultats i aplicarà, si escau, les mesures correctores oportunes a l'activitat.


Observacions: