Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu del Joguet de Catalunya

C/ Sant Pere, 1
Figueres - Alt Empordà
Telèfon: 972504585
Fax: 000000000
info@mjc.cat
www.mjc.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

El laberint dels joguets


Descripció breu:

Heu entrat mai en un laberint? El Museu del Joguet es convertirà en un laberint que ens conduirà al món del joc i els joguets. El repte és sortir-ne, però no és tan fàcil; us caldrà explorar, resoldre enigmes, desxifrar mapes i sobretot jugar per poder aconseguir-ho. Us hi atreviu? A cada sala hi ha un joc de viatges, de disfresses, de màgia, jocs visuals i fins i tot de construcció.


Lloc o equipament:

Museu del Joguet de Catalunya


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

3.75 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.25 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Conèixer el Museu del Joguet de Catalunya com a part del patrimoni cultural de Figueres i de Catalunya. Evidenciar l'evolució dels joguets, des dels més antics fins als actuals. Identificar diferents joguets i valorar-ne l'estètica. Experimentar amb el funcionament d'alguns joguets. Jugar i entendre que el museu és un espai de joc i d'aprenentatge. Fomentar la participació i el diàleg dels alumnes en el joc. Potenciar la creativitat dels alumnes a partir de propostes divertides i inspiradores. Respectar l'entorn artístic i humà.


Descripció de l'activitat:

El museu es convertirà en un laberint que ens conduirà al món del joc i dels joguets. Un mapa a l'inici del recorregut plantejarà una sèrie de reptes per poder sortir del laberint invisible del museu. A cada sala haurem de fer una activitat: un joc de viatges, de disfresses, de màgia, jocs visuals i, fins i tot, de construcció. Així anirem explorant el museu amb un objectiu clar: sortir del laberint havent aconseguit resoldre tots els enigmes. Abans de la visita es planteja fer la lectura de la història que serà l'eix de l'activitat a l'aula. Posteriorment, a l'aula, es planteja una activitat creativa, que és el disseny d'un joc. A final de curs es pot muntar una exposició amb tots aquests jocs, ja sigui físicament al museu o de manera virtual al web.


Materials utilitzats:

Els materials utilitzats són, d'una banda , fitxes de preguntes i respostes, material dels diferents jocs que es plantegen: joc de màgia, elements de construcció, disfresses, diferents aparells de jocs visuals i el mapa-laberint com a eix de l'activitat. També es facilitarà material previ i posterior per treballar a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes adreçades al professorat i a l'alumnat. L'activitat posterior, funciona com a resum final i, per tant, esdevé també una valoració per part dels alumnes per saber si s'han assolit els objectius.


Observacions:

Preu activitat: 3,75 euros (3,1 base + 0,65 IVA). Grupsfins a 17 alumnes: 93,77 (77,5 base + 16,27 IVA). Grups de més de 17 alumnes: 3,75 euros/alumne + entrada al museu a part.