Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Art de Girona

Pujada de la Catedral, 12
Girona - Gironès
Telèfon: 972203834
Fax: 972203834
cclusellas@gencat.cat
www.museuart.com
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Històries d'un hospital. l'antic Hospital i Farmàcia de Santa Caterina


Descripció breu:

A partir d'una visita dinamitzada descobrirem els espais patrimonials que es conserven dins el recinte d'un antic hospital (farmàcia barroca, capella, etc.), coneixerem qui hi treballava i com era, i rememorarem alguns moments èpics de la història de la ciutat de Girona.


Lloc o equipament:

Antic Hospital i Farmàcia de Santa Caterina.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1 hora i trenta minuts.


Preu/alumne original:

3.3 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

0.99 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer un dels centres culturals de Girona: l'antic Hospital de Santa Caterina; 2. Valorar les funcions socials d'aquesta institució vinculada al patrimoni gironí; 3. Identificar i valorar el patrimoni històric local; 4. Conèixer la història i l'evolució de l'antic Hospital de Santa Caterina a través del vessant més lúdic i popular, des dels seus orígens fins al segle XXI; 5. Descobrir l'ofici d'apotecari en una farmàcia històrica conservada íntegrament; 6. Conèixer la funció, els usos i les necessitats d'una farmàcia hospitalària.


Descripció de l'activitat:

L'antic Hospital de Santa Caterina, actual seu de la Generalitat de Catalunya a Girona, forma part de la història de la ciutat. Fundat a final del segle XVII i actiu fins a principi del segle XXI, és un testimoni silenciós de la història de Girona, de l'antic barri del Mercadal i de com han anat evolucionant la salut, la medicina i la farmàcia fins avui. El visitarem i en coneixerem la història.


Materials utilitzats:

Visita dinamitzada.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes per als docents i per als educadors.


Observacions:

Visita dinamitzada.


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088