Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Conservació i restauració de les obres d'art


Descripció breu:

A través d'un joc de descoberta i de diferents propostes, es pretén explicar les tasques de conservació d'obres d'art i de la restauració des d'un punt de vista pràctic i lúdic. Visitarem les sales de magatzems i de conservació (normalment tancades al públic), i farem jocs educatius sobre conservació i un treball plàstic en què els alumnes hauran de pintar les pèrdues de diferents taules amb tres tècniques diferents de retoc.


Lloc o equipament:

Magatzems, espais de restauració i sala dels serveis pedagògics del Museu de la Garrotxa.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

3 hores.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Presentar el món de la conservació de les obres d'art i la seva restauració des d'un punt de vista pràctic i lúdic. 2. Acostar unes de les tasques menys conegudes del món dels museus. 3. Conèixer, gaudir i valorar el patrimoni artístic. 4. Proporcionar als alumnes els coneixements bàsics de les tasques de conservació i restauració.


Descripció de l'activitat:

Fem una primera activitat introductòria d'uns deu minuts de durada, en què relacionem els professionals amb les seves tasques i eines. Aquesta activitat ens introduirà en els conceptes bàsics sobre conservació, restauració i conservació preventiva; coneixerem els objectes propis de cada un dels professionals que intervenen en aquest camp (el conservador, el restaurador), i disposem d'un diccionari visual concret i específic que ens ajudarà a conèixer-ne i comprendre'n la terminologia a través de la definició dels conceptes i les il·lustracions que els acompanyen. Seguim amb un joc de descoberta de la conservació i restauració, i activitats que permeten experimentar les diferents tècniques més emprades pels restauradors.


Materials utilitzats:

Maleta de conservació i restauració de les obres d'art amb pinzells, pigments, dissolvents, alcohol, cola de conill, retalls de tela, tauletes preparades amb pèrdues de color, puntura acrílica, jocs... Càmera fotogràfica per fotografiar els alumnes amb les seves tauletes restaurades.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per al professorat i de l'educadora que fa la visita.


Observacions:

Visitarem les sales de magatzems i de conservació en grups més petits a causa de la seva fragilitat.