Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània, Can Quintana

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Observació de la comarca a vista d'ocell


Descripció breu:

Pujada fins a un cim del Montgrí, que es pot triar entre el castell del Montgrí, a Torroella, o Rocamaura, a l'Estartit, per identificar les unitats de relleu que limiten la plana de l'Empordà. Durant la pujada s'explicaran els valors del territori, tant naturals com culturals i paisatgístics, i la inclusió del Montgrí al Parc Natural. Un cop al cim, es coneixerà el context històric i cultural del territori i podrem gaudir d'una visió excepcional de l'Empordà. Valorarem la importància de conservar el patrimoni.


Lloc o equipament:

Itinerari pel massís del Montgrí fins a un dels cims: el castell del Montgrí o bé Rocamaura.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

4 h 30 min.


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Observar i descriure diferents tipus de paisatge, com a resultat de la interacció humana amb el medi. 2. Reconèixer les formes de relleu i els trets més rellevants de l'entorn. 3. Reconèixer l'impacte de l'activitat humana. 4. Observar les adaptacions de la vegetació al clima mediterrani. 5. Afavorir la valoració, el respecte i la conservació del patrimoni cultural i natural.


Descripció de l'activitat:

Rebuda del grup i presentació de l'activitat. A mig itinerari, s'introdueix l'àmbit del Parc Natural i la diversitat d'ambients. Inici de l'ascens amb dues parades per explicar aspectes clau del Montgrí, tant naturals com culturals i paisatgístics. Al cim identificarem les unitats geogràfiques que limiten la plana de l'Empordà i les situarem al mapa. Diferenciarem els conreus de secà al peu de la muntanya i els de regadiu a la plana. Observarem la situació dels pobles i explicarem el riu com a eix vertebrador del territori del Baix Ter.


Materials utilitzats:

S'envia un document previ al / a la docent per veure'l amb els alumnes a l'aula. Es lliura un dossier per treballar-hi durant la sortida o després a l'aula.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. També hi haurà un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, els docents i els educadors.


Observacions:

Hi ha un desnivell de 300 m i cal dur calçat i roba còmodes per caminar, aigua i esmorzar. L'activitat acaba al punt d'inici de l'itinerari amb els educadors. En cas que el grup decideixi dinar al Montgrí, serà per compte propi, sense els educadors.
El preu mínim per grup és l'equivalent a quinze alumnes.