Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Rafael Masó

C/ Ballesteries, 29
Girona - Gironès
Telèfon: 972413989
Fax: 972413989
info@rafaelmaso.org
www,rafaelmaso.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

La casa on visc


Descripció breu:

"La casa on visc" proposa una visita educativa a la Casa Masó, llar familiar de l'arquitecte. Va ser ell qui la va remodelar i decorar pensant en la seva extensa família. No s'hi va deixar cap detall. Així podreu conèixer qui eren els Masó i com vivien. Comencem?


Lloc o equipament:

Casa Masó, seu de la Fundació Rafael Masó. Es tracta de la casa natal de l'arquitecte Rafael Masó. Conserva tot el mobiliari i peces d'art de quan hi vivia. Té vistes al riu i permet veure com vivia una família de fa cent anys.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Presentar la figura de Rafael Masó com a persona i com a professional. Incidir en la relació amb la seva família, des de la vida quotidiana a partir de la casa que va construir i on va viure. Donar a conèixer les diferents facetes de l'ofici d'arquitecte: disseny d'interiors, mobles, vitralls, i la seva relació amb els artesans amb qui va treballar.


Descripció de l'activitat:

L'eix d'aquesta proposta educativa és l'anàlisi de l'habitatge i la convivència amb la família. La satisfacció de les necessitats bàsiques, alimentació, higiene, descans, treball, lleure, etc. I fer-ho en la perspectiva del temps. Es tracta de descobrir les diferents estances de la casa i comparar-les amb les cases d'avui, i convertir la visita en quelcom més personal i proper. La visita es complementa amb el coneixement d'altres cases al centre de Girona, molt properes i dissenyades per Rafel Masó. Aquesta activitat a l'exterior, la condueixen els docents responsables del grup amb el suport del material didàctic preparat per a aquest fi per part de l'equip educatiu de la casa.


Materials utilitzats:

Plànols de la casa, fotografies antigues de l'època de Rafael Masó, dels interiors de la casa, escrits originals i joc de pistes per a la ruta al carrer. Mostra de materials de construcció utilitzats a la casa. Vídeo adaptat als alumnes per endinsar els nois i noies en el coneixement de la casa.


Mecanismes d'avaluació:

Full de valoració del professorat i els alumnes, i full de revisió per part de l'educadora que ha fet l'activitat.


Observacions:


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088