Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Ajuntament de Bolvir

Carrer de la Font, 2
Bolvir - Cerdanya
Telèfon: 972895001
Fax: 972895012
bolvir@bolvir.cat
www.bolvir.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Fabriquem un escut


Descripció breu:

Quan els cavallers entraven en batalla a l'edat mitjana, els combats es produïen sempre cos a cos. L'espasa era cabdal per atacar, però la importància de l'escut com a element defensiu era fonamental: un bon escut podia decidir l'enfrontament. En aquest taller, els joves podran construir-se un escut de fusta i gravar-hi posteriorment amb pintures al tremp l'escut de la casa noble a la qual serveixen.


Lloc o equipament:

Museu Espai Ceretània. Carrer de la Corona, 46. 17539 Bolvir


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: Si

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 h


Preu/alumne original:

6.05 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.55 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Aprendre a construir-se un escut de fusta i gravar-hi posteriorment amb pintures al tremp l'escut de la casa noble a la qual serveixen.


Descripció de l'activitat:

Quan els cavallers entraven en batalla a l'edat mitjana, els combats es produïen sempre cos a cos. L'espasa era cabdal per atacar, però la importància de l'escut com a element defensiu era fonamental: un bon escut podia decidir l'enfrontament. En aquest taller, els joves es podran construir un escut de fusta i gravar-hi posteriorment amb pintures al tremp l'escut de la casa noble a la qual serveixen.


Materials utilitzats:

Fusta i pintura.


Mecanismes d'avaluació:

Valoració de l'actitud de l'alumnat. Valoració del treball en grup. Valoració de la capacitat educativa i relacional de l'alumnat. Valoració de la participació de l'alumnat.


Observacions: