Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries

C/ Josep Puig i Cadafalch, s/n
Escala, l' - Alt Empordà
Telèfon: 972775976
Fax:
reservesempuries@gencat.cat
www.macempuries.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Empúries: la mitologia i Asclepi


Descripció breu:

Taller teatral i lúdic que apropa els alumnes al món de la mitologia clàssica per descobrir el mite del déu Asclepi i els personatges mitològics que en formen part, i després representar-los com en un teatre grec antic.


Lloc o equipament:

Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.45 h


Preu/alumne original:

4.5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Descobrir la mitologia clàssica, la importància que tenia en l'imaginari social i la concepció del món de les societats antigues. Conèixer i valorar el patrimoni immaterial. Conèixer el mite d'Asclepi i els seus principals personatges. Aprendre a representar un mite mitjançant la tècnica teatral. Conèixer la importància del teatre en el món antic i la seva relació amb el món mitològic. Sensibilitzar-se envers el món artístic. Comprendre les manifestacions artístiques com a forma d'expressió cultural dels pobles.


Descripció de l'activitat:

Aquesta activitat està orientada a descobrir el món de la mitologia clàssica. Partint del mite del déu Asclepi, ens apropem a la màgia d'aquests relats tradicionals, poblats d'éssers curiosos i amb poders sobrenaturals, amb els quals els grecs i romans tractaven d'explicar el món. El taller també descobreix als alumnes el món del teatre grec, i després es du a terme una representació teatral del mite del déu de la medicina en què els alumnes, caracteritzats, interpreten els diferents personatges.


Materials utilitzats:

Disfresses per a la caracterització dels personatges, fitxes dels deus grecs i romans.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació d'aquesta activitat té diversos aspectes: d'una banda, els alumnes fan un balanç final de com ha anat el taller amb l'educador; de l'altra, es proporciona als docents una enquesta de satisfacció que valora diversos aspectes conceptuals, competencials i didàctics de l'activitat. Els educadors, al seu torn, valoren el funcionament i dinàmica de cada grup.


Observacions:

El grup mínim per fer aquesta activitat és de vint alumnes.