Programa 2022-2023

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Confraria de Pescadors de l'Escala

Port Pesquer, s/n
Escala, l' - Alt Empordà
Telèfon: 972776597
Fax: 972776599
info@maram.cat
www.maram.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Anxoves al pot


Descripció breu:

Taller de salaons. Farem un petit recorregut pel port, on aprendrem la tècnica de pesca per agafar l'anxova i les característiques del peix blau. Seguidament, anirem a l'espai del Maram i elaborarem el nostre pot de salaó!


Lloc o equipament:

Maram - Centre d'Interpretació del Peix.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1 h 15 min - 1 h 30 min, aproximadament.


Preu/alumne original:

5 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

2.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Objectius curriculars relacionats amb el peix blau i totes les seves característiques: 1. Conèixer les tècniques de pesca del peix blau. 2. Conèixer les diferents espècies de peix blau. 3. Diferenciar els mètodes de captura del peix.  Aprendre els diferents mètodes de conservació. 4. Aprendre les parts d'un peix. 5. Descobrir el procés de conservació.


Descripció de l'activitat:

Taller de salaons. Farem un petit recorregut pel port, on aprendrem la tècnica de pesca per agafar l'anxova i les característiques del peix blau. Seguidament, anirem a l'espai del Maram i elaborarem el nostre pot de salaó! Primera part: una part teòrica, en què s'explicarà la tècnica de pesca del peix blau, les característiques dels peixos blaus, zones i hàbitat, com viuen i què mengem, i també el procés de salaó. Segona part: part pràctica, elaboració del pot d'anxoves.


Materials utilitzats:

Per fer el pot d'anxoves: pots de vidre de conserva, sal gruixuda, anxoves, etiquetes per etiquetar el pot.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per als docents i els educadors.


Observacions: