Diputació de Girona

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Museu de la Mediterrània, Can Quintana

C/ d'Ullà, 31
Torroella de Montgrí - Baix Empordà
Telèfon: 972755180
Fax: -
educacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Sol·licitud de l'activitat

Títol:

Els sons de la Mediterrània. Visita dinamitzada al Museu


Descripció breu:

Visita dinamitzada a la mostra permanent del Museu. Mitjançant un joc, els alumnes podran reconèixer els diversos àmbits de l'espai mediterrani de manera participativa i amb l'ajuda dels sentits. Hauran de buscar notes amagades que s'identificaran amb els sons de la natura, la història o la cultura mediterrània, i crear una partitura imaginària omplint uns pentagrames amb les notes musicals mediterrànies recollides. La visita clou amb un audiovisual que ens apropa al paisatge, a les persones que hi viuen i als reptes d'avui de la Mediterrània.


Lloc o equipament:

Exposició permanent del Museu de la Mediterrània.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: Si

Educació secundària: No

Cicles formatius: No

Cicle inicial: Si

Cicle mitja: Si

Cicle superior: Si

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

1.15 hores


Preu/alumne original:

4.25 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.75 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir l'àmbit mediterrani a partir dels continguts del Museu, a través dels sentits i potenciant la participació dels alumnes; 2. Conèixer la natura de l'entorn proper; 3. Comprendre el pas dels humans pel nostre territori; 4. Identificar músiques i elements tradicionals de la regió mediterrània i mostrar la riquesa cultural que ens envolta; 5. Promoure un discurs de respecte per la diversitat.


Descripció de l'activitat:

Es visita l'exposició permanent del Museu, un espai didàctic i participatiu, amb l'objectiu de mostrar l'extraordinària diversitat natural i cultural de l'espai mediterrani. En iniciar la visita, s'explicarà a l'alumnat la importància dels sons al Museu de la Mediterrània i que la visita servirà per omplir de notes uns pentagrames de la Mediterrània. Els alumnes jugaran a ser compositors i per això necessitaran trobar les notes amagades per les sales d'exposició i relacionar-les amb els sons que hi ha a la natura, a la història o a la festa mediterrània. Una vegada identificats els sons amb l'ajuda de l'educador/a, les notes es col·locaran al pentagrama corresponent de cada sala i es crearà una composició imaginària sobre la Mediterrània. L'activitat conclou amb un audiovisual de la Mediterrània, en què es fa una crida al respecte cultural i al diàleg.


Materials utilitzats:

Targetes amb notes musicals i informació dels sons, pentagrames gegants, instruments musicals, reproduccions de sons i música i el material propi dels mòduls de les sales d'exposició del Museu.


Mecanismes d'avaluació:

Avaluació contínua durant el desenvolupament de l'activitat. Es comptarà també amb un sistema d'avaluació qualitatiu que permetrà obtenir una lectura dels impactes de l'activitat educativa vinculada al patrimoni per millorar el servei educatiu. Aquesta avaluació tindrà en compte l'opinió dels alumnes, dels docents i dels educadors.


Observacions:

Audiovisual recomanat a partir de tercer de primària.
Preu mínim per grup equivalent a 15 alumnes


Diputació de Girona | Programes Pedagògics i Divulgatius de la Diputació de Girona | pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088