Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

EducArt, Serveis Educatius i Culturals, SL

C/ Antoni Llopis, 6, 1er, 5a
Olot - Garrotxa
Telèfon: 972903822
Fax: 972273228
info@educart.biz
www.educart.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

L'aigua que fa miracles


Descripció breu:

L'aigua termal és un recurs natural molt valorat, té efectes terapèutics, amb moltes propietats medicinals. Vine a l'Espai Aquae i descobriràs per què té aquests efectes i com s'ha utilitzat des dels romans, amb les Termes Romanes de Caldes fins a l'actualitat. Una petita ruta a les seves fonts et permetrà fins i tot tastar-la.


Lloc o equipament:

Espai Aquae de Caldes de Malavella.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: No

Durada:

2 hores.


Preu/alumne original:

7 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

4.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Descobrir com l'aigua de Caldes ha influït en la vida dels habitants. 2. Descobrir com era Caldes en època romana per entendre com és actualment. 3. Experimentar amb l'aigua termal visitant les fonts de Caldes. 4. Aproximar-se al patrimoni com a font de coneixement de com es vivia abans. 5. Gaudir del patrimoni de Caldes.


Descripció de l'activitat:

L'activitat consta de tres parts: una es desenvolupa dins el centre de l'Espai Aquae a les seves sales d'exposició permanent; una altra es desenvolupa a l'entorn, dins les Termes Romanes de Caldes, i per acabar una petita ruta a l'entorn del centre ens permetrà tocar i tastar les seves aigües termals. El fil conductor, per tant, és l'aigua i com ha influït en la vida dels habitants de Caldes des dels romans fins a l'actualitat, amb les aigües termals utilitzades com a benestar i cura del cos i la ment.


Materials utilitzats:

Recursos tècnics com ara col·leccions, material informatiu editat, diapositives o pel·lícules i recursos pedagògics com ara fitxes de treball, qüestionaris o materials per als tallers.


Mecanismes d'avaluació:

L'avaluació es farà mitjançant les enquestes del programa Indika; abans de marxar, per mitjà d'una reflexió amb els alumnes i les alumnes sobre l'activitat, i posteriorment, amb un missatge personalitzat als i les docents.


Observacions: