Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Consorci del Museu Memorial de l'Exili

Major, 43-47
Jonquera, la - Alt Empordà
Telèfon: 972556533
Fax: 972556534
info@museuexili.cat
www.museuexili.cat
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Rutes de l'exili: Pau Casals i Pompeu Fabra. Dos mestres a Prada de Conflent


Descripció breu:

L'èxode republicà va comportar una enorme pèrdua cultural per al país. Grans intel·lectuals (escriptors, músics, científics, etc.) van caure en la incertesa de l'exili i van ser obligats a desenvolupar la seva valuosa tasca creativa fora de les nostres fronteres i a deixar culturalment orfe el país. El recorregut comença a la Jonquera, amb la visita al museu, i després continua cap a Prada de Conflent, on coneixerem la rellevància de Pompeu Fabra i Pau Casals.


Lloc o equipament:

Museu Memorial de l'Exili (la Jonquera) i Prada de Conflent (Catalunya del Nord)


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

Un dia


Preu/alumne original:

12 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

8 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Oferir l'oportunitat de trepitjar camins i visitar llocs de memòria que són part de la història del país i experimentar sensacions d'empatia que difícilment es viuran només amb els llibres. Conèixer la biografia dels protagonistes i el seu context històric. Oferir espais i moments de contemplació i de reflexió, tant individuals com de grup.


Descripció de l'activitat:

L'èxode republicà va comportar una enorme pèrdua cultural per al país. Grans intel·lectuals (escriptors, músics, científics, etc.) van caure en la incertesa de l'exili i van ser obligats a desenvolupar la seva valuosa tasca creativa fora de les nostres fronteres i a deixar culturalment orfe el país. El recorregut comença a la Jonquera, amb la visita al museu, per tal d'obtenir una visió històrica dels fets de la Guerra Civil espanyola i el massiu èxode de població que va creuar la frontera pirinenca cap a una llibertat que li era negada al seu país. Després la ruta continua cap a Prada de Conflent, on coneixerem la rellevància de dues figures clau per a la cultura catalana contemporània, Pompeu Fabra i Pau Casals.


Materials utilitzats:

Cartes, testimonis, fotografies d'època, mapes de l'Alt Empordà i de la Catalunya del Nord, textos literaris.


Mecanismes d'avaluació:

Enquestes de satisfacció que han d'omplir els professors.


Observacions:

Cal que l'alumnat porti el dinar de casa (pícnic).