Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Rafael Masó

C/ Ballesteries, 29
Girona - Gironès
Telèfon: 972413989
Fax: 972413989
info@rafaelmaso.org
www.rafaelmaso.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Viure entre lletres i escriptors. La Casa Masó literària


Descripció breu:

La literatura és vida viscuda i també fantasia. La Casa Masó està a punt per fer-vos entrar en escenaris literaris creats per escriptors com Josep Carner, Eugeni d'Ors, Josep Pla, Josep M. Fonalleras, etc. I vosaltres? Com expliqueu i com imagineu les vides contingudes darrere aquelles finestres? Us convidem a explicar-ho, imaginar i crear partint de la literatura i en el format que us suggereixi. Altres ho van fer abans. Ara és el vostre torn!


Lloc o equipament:

Casa Masó. És la casa natal de l'arquitecte i guarda la memòria de la vida cultural que hi va tenir lloc. Va ser l'escenari de trobades entre Masó i els escriptors noucentistes. També recull el valor literari contemporani de la Casa Masó.


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: No

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

90 minuts.


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Conèixer la faceta de poeta i escriptor de Rafael Masó. 2. Presentar l'ambient cultural que es vivia a la Casa Masó. 3. Aprofundir en les relacions entre Rafael Masó i els escriptors noucentistes: Josep Carner, Eugeni d'Ors, Josep M. López Picó, Jaume Bofill i Matas, i tots els escriptors posteriors que han passat per la casa, com Josep Pla, Narcís Jordi Aragó o Josep M. Fonalleras.


Descripció de l'activitat:

L'activitat consisteix en un itinerari per les diferents estances de la casa seguint el fil dels relats escrits per Rafael Masó, els escriptors coetanis i el món literari fins a l'actualitat. Es proposa una visita literària en petits grups. Una educadora va introduint els diferents espais i escriptors, i els alumnes al seu torn van llegint els textos proposats, lligats a espais molt concrets de la casa. La segona part de l'activitat és l'elaboració d'un bibliotràiler (o bé un relat de ficció, poema, prosa poètica o descripció). Els alumnes poden inspirar-se i enregistrar imatges durant la visita, i més tard editar el material que després es presentarà a l'aula.


Materials utilitzats:

Llibret editat per la Càtedra M. Àngels Anglada de la Universitat de Girona, que segueix el recorregut i aporta textos relacionats amb la Casa Masó. Escrits originals dels autors. Fotografies dels protagonistes.


Mecanismes d'avaluació:

Enquesta per respondre al final de la visita, elaborada per la Fundació Rafael Masó. Enquesta enviada als docents participants per part d'Indika Conversa al final de l'activitat per copsar-ne la impressió.


Observacions:

L'aforament de la Casa Masó és limitat i la visita s'ha d'estructurar en grups de màxim quinze alumnes, que s'intercanvien en dues sessions complementàries. L'activitat a l'exterior és conduïda pels mateixos docents responsables amb material i assessorament de l'equip educatiu de la Casa Masó.