Programa

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Fundació Rafael Masó

C/ Ballesteries, 29
Girona - Gironès
Telèfon: 972413989
Fax: 972413989
info@rafaelmaso.org
www.rafaelmaso.org
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

La maleta de l'arquitecte


Descripció breu:

L'arquitectura, si la sabem mirar, parla per ella mateixa. Descobrirem l'obra arquitectònica de Rafael Masó, amb un estil propi que va marcar tota una tendència estètica i artística. Del cap de l'arquitecte, passant pel paper dels seus dibuixos, a la realitat. Un recorregut fascinant per l'obra pluridisciplinària de Rafael Masó.


Lloc o equipament:

Casa Masó, seu de la Fundació Rafael Masó. C/ Ballesteries, de Girona


Nivell educatiu:

Educació infantil: No

Educació primària: No

Educació secundària: Si

Cicles formatius: Si

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: Si

Segon cicle ESO: Si

Batxillerat: Si

Durada:

1.30 h


Preu/alumne original:

4 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

1.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

Presentar el Rafel Masó arquitecte, els anys d'estudi, la recerca d'estil, el procés creatiu. Conèixer les principals característiques de l'arquitectura de Rafael Masó. Presentar els diferents col·laboradors artesans de l'arquitecte en el treball de la ceràmica, el ferro, la fusta, la pedra i el vitrall, que formen el tot global i característic de la seva obra noucentista.


Descripció de l'activitat:

La visita s'organitza al voltant de l'ofici d'arquitecte. En una maleta hi ha diferents materials de l'arquitecte, claus per entendre'n i identificar-ne la feina. Es busca una anàlisi de l'arquitectura com a estil plàstic i estètic, i també com a espai per a l'habitabilitat i la comoditat. Es fa la visita a la casa i es complementa amb una visita a les façanes de cases de Masó a Girona, per tal d'aplicar els coneixements i valorar patrimonialment l'obra que se'n conserva tot seguint un material didàctic.


Materials utilitzats:

Plànols de la casa, fotografies antigues de l'època de Rafael Masó de l'interior i l'exterior de la casa. Dibuixos, croquis, escrits originals de Rafael Masó, llibret didàctic preparat per a l'activitat i maleta de l'arquitecte amb materials.


Mecanismes d'avaluació:

Full de valoració del professorat i dels alumnes i full de revisió de l'educadora que ha fet l'activitat.


Observacions: