Programa 2024-2025
Fitxa de l'activitat
Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat
Títol:
Cuiners i cuineres de bord
Descripció breu:
En aquest taller de cuina a l'Espai del Peix, l'aula gastronòmica del Museu de la Pesca, seguint les indicacions i les explicacions de l'educador, els alumnes fan de cuiners i elaboren un plat de la cuina marinera tradicional que al final poden degustar.
Lloc o equipament:
Aula gastronòmica del Museu de la Pesca: l'Espai del Peix.
Nivell educatiu:
Educació infantil: Si
Educació primària: Si
Educació secundària: Si
Cicles formatius: Si
Cicle inicial: Si
Cicle mitja: Si
Cicle superior: Si
Primer cicle ESO: Si
Segon cicle ESO: Si
Batxillerat: Si
Durada:
1 h 45 min
Preu/alumne original:
8 €
Preu/alumne amb subvenció aplicada
5.5 €
* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.
Objectius:
1. Elaborar un plat de cuina de manera tradicional. 2. Fomentar els hàbits alimentaris saludables. 3. Valorar la pesca per a l'obtenció i la producció d'aliments relacionats amb la mar. 3. Entendre l'alimentació com a fet fonamental per al funcionament del nostre cos. 4. Entendre la relació que s'estableix entre les persones humanes i la natura quant a l'explotació de recursos naturals. 5. Conèixer alguns trets bàsics de la cuina catalana del peix. 6. Contribuir a la sostenibilitat del fet pesquer.
Descripció de l'activitat:
Netejar el peix, fer una picada, elaborar un fumet, rossejar la pasta, posar-hi el caldo, cuinar i esperar per al final menjar-se'l. Treballant en equip, el grup elaborarà un plat de peix de la cultura marinera: un rossejat de fideus, un plat a base de peix fresc, que moltes barques de pesca dels nostres ports mengen molts dies a bord. Aquesta activitat es desenvolupa a l'aula gastronòmica del Museu de la Pesca: l'Espai del Peix.
Materials utilitzats:
- Atuells de cuina i ingredients frescos per elaborar la recepta i per menjar-se-la.
- Audiovisual de 8 minuts sobre l'Espai del Peix.
Mecanismes d'avaluació:
Enquesta per als docents i educadors.
Observacions:
Cal que els participants portin davantal de casa, en el cas que es cregui oportú.
Cal notificar si hi ha algun participant amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries durant la reserva.
Podeu consultar el material previ i el posterior a la visita al web del Museu de la Pesca, i també a l'espai educatiu en línia Viu la mar (https://sites.google.com/view/viu-la-mar-recursos-educatius-/recursos-educatius).