Programa 2023-2024

Fitxa de l'activitat

Llista d'activitats > Fitxa de l'activitat

Terracotta Museu

C/Sis d'octubre, 99
Bisbal d'Empordà, la - Baix Empordà
Telèfon: 972642067
Fax:
reserves.terracotta@labisbal.cat
http://www.terracottamuseu.cat/
fitxa de l'entitat organitzadora
Període de sol·licitud tancat

Títol:

Enfanga't


Descripció breu:

Aquesta activitat vol introduir els alumnes en el món de la ceràmica a través de la manipulació de l'argila, de l'aigua i de l'experimentació directa amb els materials, fins a obtenir un objecte senzill. Ens convertirem per un dia en autèntics ceramistes, remenant, tocant, barrejant l'argila amb l'aigua i modelant els objectes més senzills, però més útils que potser encara podríem trobar a casa nostra: un got, un plat o una petita cassola.


Lloc o equipament:

Terracotta Museu.


Nivell educatiu:

Educació infantil: Si

Educació primària:

Educació secundària:

Cicles formatius: No

Cicle inicial: No

Cicle mitja: No

Cicle superior: No

Primer cicle ESO: No

Segon cicle ESO: No

Batxillerat: No

Durada:

120 minuts.


Preu/alumne original:

6 €

Preu/alumne amb subvenció aplicada

3.5 €

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,50 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 4 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Objectius:

1. Introduir els alumnes en el món de la ceràmica a través de la manipulació de l'argila, de l'aigua i de l'experimentació directa amb els materials fins a obtenir un objecte senzill. 2. Incentivar la creativitat i la imaginació.


Descripció de l'activitat:

Al Terracotta Museu, que ocupa l'espai de l'antiga fàbrica de ceràmica, podem entrar i visitar els seus quatre forns circulars i remenar a les basses de colar terra. Perquè la ceràmica és el resultat de coure l'argila que s'extreu de les terreres de ben a prop de La Bisbal. I ens convertirem per un dia en autèntics ceramistes, remenant, tocant, barrejant l'argila amb l'aigua i modelant els objectes més senzills però més útils que potser encara podríem trobar a casa nostra: un got, un plat o una petita cassola. Ara bé, resulta que no estem sols. Al Museu hi ha un follet, el Petit Follet, a qui també li encanta enfangar-se. Es veu, però, que ha perdut el seu vol de ceràmica i l'hem d'ajudar a trobar-lo o a fer-n'hi un de nou. Ens hi ajudeu?


Materials utilitzats:

Material necessari: argila, sedassos, gibrells, terra, aigua i estris per treballar.


Mecanismes d'avaluació:

S'estableixen els mecanismes d'avaluació permanent del projecte educatiu i de les activitats. Aquestes preveuen l'avaluació inicial, l'avaluació del procés de l'activitat i l'avaluació final. Es faran enquestes a alumnes, professors i educadors (vegeu el projecte educatiu i l'annex 10: Models d'enquesta). Es recolliran les dades de les diferents avaluacions, qualitatives i quantitatives, a través del buidatge de les enquestes i l'elaboració de gràfiques estadístiques per fer les propostes de millora.


Observacions: